Harder diklip

Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
38000960

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Jan van As is als oprichter van de Stichting Vis & Seizoen onze duurzame leverancier van vis, schaal- en schelpdieren.

De harder is aan de bovenzijde donkerblauw tot zwart gekleurd, met een naar wit uitlopende buikzijde. De flanken van de vis worden gesierd met een duidelijke blauw/zwarte belijning. De vis kan tot ongeveer 90 centimeter lang en 8 kilo zwaar worden. Harder leeft voornamelijk van plankton, algen en wieren en het toevallige schelpdiertje dat hij daarbij binnenkrijgt. De vis heeft stevige graten en is niet gratig, hierdoor is harder goed te fileren. Het vlees van een harder is stevig en wit en iets vetter dan dat van de gemiddelde witvis. De smaak hangt af van het dieet van de vis, het type alg dat het meest geconsumeerd wordt bepaalt de smaak. Harder is geschikt om te bakken, grillen, roken en stomen.

Over Stichting Vis&Seizoen

Wereldwijd neemt de consumptie van vis enorm toe. Dit heeft desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen. Stichting Vis&Seizoen draagt hier actief aan bij door duurzame visconsumptie en duurzame visvangsten te realiseren. Bewustwording betekent meer kans voor het voortbestaan en herstel van vispopulaties. Zij promoten daarom ook met ‘Consumeer vis met fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!’ Dit betekent dat vissen met rust gelaten moeten worden wanneer het voortplantingsseizoen gaande is.

Stichting Vis&Seizoen heeft drie belangrijke criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC en ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Specificaties

Vangstgebied FAO 27
Latijnse naam Chelon Labrosus
Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Diklip harder (VIS)

Per 100 gram

Energie (kJ) 422
Energie (Kcal) 101
Eiwitten (gram) 19,2
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 3,3
- waarvan verzadigd (gram) 0
Zout (gram) 0,25

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Met
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten