Kvitsoy zalm

Merk
Jan van as
Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
38001800

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Jan van As is als oprichter van de Stichting Vis & Seizoen onze duurzame leverancier van vis, schaal- en schelpdieren.

Kvitsøy is een eiland voor de Noorse westkust. Vis is hier altijd al een belangrijke voedsel- en inkomstenbron geweest. De Vikingen exporteerden de vis al naar Engeland, wat het eiland veel rijkdom heeft gebracht. De viskwekerijen van Kvitsøy bieden optimale omstandigheden voor het kweken van zalm. Het water is er schoon en vers, de zeestromingen zijn gunstig, er is veel aandacht voor het welzijn van de vissen en er wordt geen antibiotica gebruikt. Deze zalm is dan ook ASC gecertificeerd. De zalm heeft een mooie structuur en heerlijke smaak.

Over Stichting Vis&Seizoen

Wereldwijd neemt de consumptie van vis enorm toe. Dit heeft desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen. Stichting Vis&Seizoen draagt hier actief aan bij door duurzame visconsumptie en duurzame visvangsten te realiseren. Bewustwording betekent meer kans voor het voortbestaan en herstel van vispopulaties. Zij promoten daarom ook met ‘Consumeer vis met fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!’ Dit betekent dat vissen met rust gelaten moeten worden wanneer het voortplantingsseizoen gaande is.

Stichting Vis&Seizoen heeft drie belangrijke criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC en ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Specificaties

Vangstgebied Aquacultuur uit Noorwegen
Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC
Bereidingsadvies Maak dit product door en door gaar om schadelijke bacterien uit te schakelen

Ingredienten en voedingswaarden info

Kvitsøy zalm (VIS)

Per 100 gram

Energie (kJ) 928
Energie (Kcal) 222
Eiwitten (gram) 18,4
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 16,5
- waarvan verzadigd (gram) 7,1
Zout (gram) 0,25

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Met
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten