Makreel 400/500 middel*

Merk
Jan van as
Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
38001050

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Jan van As is als oprichter van de Stichting Vis & Seizoen onze duurzame leverancier van vis, schaal- en schelpdieren.

De makreel komt voornamelijk voor in de Atlantische Oceaan, de Noordzee, Oostzee en de Middellandse Zee. In de winter leeft de vis voornamelijk in diepere wateren, in de zomer komen ze dichter naar de kust en trekken ze naar het noorden. De vis kan tot 60 centimeter lang en 3 kilo zwaar worden en is een echte zomervis, dan is de kwaliteit van deze vis het best. Het rode vlees van de makreel is zacht van structuur, sappig en vol van smaak. U kunt de vis stomen, roken, bakken én rauw serveren.

Over Stichting Vis&Seizoen

Wereldwijd neemt de consumptie van vis enorm toe. Dit heeft desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen. Stichting Vis&Seizoen draagt hier actief aan bij door duurzame visconsumptie en duurzame visvangsten te realiseren. Bewustwording betekent meer kans voor het voortbestaan en herstel van vispopulaties. Zij promoten daarom ook met ‘Consumeer vis met fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!’ Dit betekent dat vissen met rust gelaten moeten worden wanneer het voortplantingsseizoen gaande is.

Stichting Vis&Seizoen heeft drie belangrijke criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC en ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Specificaties

Vangstgebied FAO 27
Latijnse naam Scomber Scombrus
Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na ontdooien diepvriesproduct niet meer opnieuw invriezen
Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 4 ºC
Bereidingsadvies Maak dit product door en door gaar om schadelijke bacterien uit te schakelen

Ingredienten en voedingswaarden info

Makreel (VIS)

Per 100 gram

Energie (kJ) 1441
Energie (Kcal) 344
Eiwitten (gram) 18
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 30,7
- waarvan verzadigd (gram) 7,3
Zout (gram) 0,73

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Kan sporen bevatten van
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Met
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten