Arenkha

Merk
Aki
Verpakking
Pot 55 gram
Artikelnummer
38721081

Productomschrijving

Arënkha kaviaar is gemaakt van gerookte wilde haring uit Noorwegen. De kaviaar heeft een verfijnde en intense smaak; een uniek product. Het is een prima alternatief voor de traditionele kaviaar. De haringkaviaar is 'Vis&Seizoen gecertificeerd' en valt daarom onder het 'IK KOOK BEWUST'-assortiment van HANOS.

Over Stichting Vis&Seizoen

Wereldwijd neemt de consumptie van vis enorm toe. Dit heeft desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen. Stichting Vis&Seizoen draagt hier actief aan bij door duurzame visconsumptie en duurzame visvangsten te realiseren. Bewustwording betekent meer kans voor het voortbestaan en herstel van vispopulaties. Zij promoten daarom ook met 'Consumeer vis met fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!'. Dit betekent dat vissen met rust gelaten moeten worden wanneer het voortplantingsseizoen gaande is.

Stichting Vis&Seizoen heeft drie belangrijke criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC en ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Over IK KOOK BEWUST

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van "dichtbij" komen. Ze zijn herkenbaar aan het 'IK KOOK BEWUST'-logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij.

Specificaties

Vangstgebied Spanje
Latijnse naam clupea harengus
Stichting Vis & Seizoen certificering X
Keurmerken MSC duurzaam gevangen vis

Specificaties vis

Temperatuurstroom Koelvers

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 10 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Water, 40% gerookte HARING (haring (Clupea, harengus), rook), gemodificeerd zetmeel (mais), zout, INKTVISINKT, zuurteregelaar: citroenzuur, citroensap, stabilisator: xanthaan, specerijen.

Per 100 gram

Energie (kJ) 308
Energie (Kcal) 74
Eiwitten (gram) 2,1
Koolhydraten (gram) 6
- waarvan suiker (gram) 1,4
Vet (gram) 4,6
- waarvan verzadigd (gram) 1,5
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 2,06

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Met
vis
Weekdieren
Met
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten