Scheermessen map v&s

Merk
Hanos
Verpakking
Bak 800 gram
Artikelnummer
38429004

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten, onder het label ‘Ik Kook Bewust’. Deze voldoen allen aan drie criteria: verkrijgbaar in het juiste seizoen, op duurzame wijze geproduceerd en van ‘dichtbij’. Le Petit Pêcheur is onze milieubewuste leverancier van schaal- en schelpdieren.

Scheermessen, of mesheften zoals ze ook genoemd worden, hebben een lange buisvormige smalle schelp en leven in de zandbodem van de Noordzee waar ze zich kunnen ingraven tot wel een meter diepte. Koken als een mossel (circa 3 minuten) of kort roerbakken en het scheermes is klaar voor consumptie. Naast de lekkere smaak presenteert de langwerpige schelp ook nog eens mooi.

Wellness-resort voor schelpjes

Bij Le Petit Pêcheur in Yerseke, halen wij ons assortiment verse én duurzame schaal- en schelpdieren. Het bedrijf bevindt zich in een voormalige tarbotkwekerij en is voorzien van maar liefst 20 zeewaterbassins van elk 60m². Allen gevuld met Oosterscheldewater. Le Petit Pêcheur kan dan ook gezien worden als het grootste wellnessresort voor levende schaal- en schelpdieren in Europa. Met geavanceerde biotechnieken wordt het water gefilterd en in de bassins gepompt waardoor de producten van topkwaliteit blijven. Door het gebruik van unieke mobiele verwaterunits blijven de schaal- en schelpdieren ook onderweg in leven. Verser kan dus niet.

Natuurlijke habitat

Dankzij de unieke mobiele verwatercontainers, worden de producten bij vangst in hun natuurlijke leefomgeving getransporteerd: in vers zeewater, gekoeld en voorzien van zuurstof. “Hiermee komen de schelpen nog verser aan”, vertelt Bart Heijnen hoofd verkoop van Le Petit Pêcheur. “Minder uitval en een sterker product.” In de IFS en BRC-A-status-gecertificeerde verwerkingshallen worden uiteenlopende verpakkingsmethodes toegepast. Van traditionele netten en houten mandjes tot de meest moderne lekvrije bakken. In deze bakken worden de schelpdieren onder beschermende atmosfeer verpakt, zo blijven de dieren zeevers en de kwaliteit optimaal. Dagelijks haalt HANOS op bestelling de verschillende schelpdieren uit Yerseke.

Specificaties

Keurmerken Vis en seizoen

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies Gekoeld bewaren bij maximaal 7c
Bereidingsadvies Maak dit product door en door gaar om schadelijke bacterien uit te schakelen

Ingredienten en voedingswaarden info

scheermessen

Per 100 gram

Energie (kJ) 250
Energie (Kcal) 60
Eiwitten (gram) 10
Koolhydraten (gram) 4
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 1
- waarvan verzadigd (gram) 0,3
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 0,01

Allergie-informatie info

Gluten Zonder
Schaaldieren Zonder
Ei Zonder
Vis Zonder
Aardnoten en Pinda Zonder
Soja Zonder
Melk Zonder
Noten (schaalvruchten) Zonder
Selderij Zonder
Mosterd Zonder
Sesam Zonder
Zwaveldioxide en Sulfieten Zonder
Lupine Zonder
Weekdieren Met allergenen