Hollandse garnalen dagvers tx65

Merk
Tx 65
Verpakking
Sachet 500 gram
Artikelnummer
38303658

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. TX-65 is onze leverancier van Hollandse garnalen.

De Hollandse garnaal is in eerste instantie doorschijnend grijs van kleur, maar nadat de garnaal aan boord van het schip gekookt is krijgt de Hollandse garnaal zijn typisch roze kleur. De garnalen worden in eigen beheer gepeld bij Telson B.V., een kleinschalig pelbedrijf. De Texelse garnaal is heerlijk, omdat deze zo vers is. De garnalen worden gevangen in de Noordzee en in de Waddenzee. De smaak en kleur zijn puur natuur, er worden maar enkele conserveringsmiddelen toegevoegd. De garnalen zijn 100% eerlijk, van A-kwaliteit, vers en ambachtelijk.

Verwerking van de garnaal

De garnalen worden gevangen met een speciaal vistuig. Aan dit vistuig is een rollenpees bevestigd die de garnalen doet opschrikken, waardoor ze in een visnet terecht komen. Aan boord wordt de vangst gezeefd en worden de schelpen en steentjes er tussenuit gehaald. De garnalen worden aan boord gekookt, zo worden ze direct gedesinfecteerd. Het koken heeft ook een conserverende werking. Door het koken verandert de kleur van de garnaal van doorschijnend grijs naar roze. In de koelruimte worden de garnalen afgekoeld tot 0 graden Celsius. Vervolgens worden ze in kisten opgeslagen en naar de haven gebracht waar ze direct worden verwerkt.

Over TX-66

Erik en Anita Kalf zijn de eigenaren van de garnalenkotter met schipnummer: TX-65. De naam van het schip is Bona Fide, wat ‘op basis van goed vertrouwen’ betekent. Erik Kalf is samen met Martin Vermeulen van maandag tot en met vrijdag op zee om de heerlijkste garnalen te vangen. Anita Kalf runt samen met haar broer en schoonzus de viswinkel. Er wordt dag en nacht hard gewerkt onder alle weersomstandigheden om zo de allerbeste garnalen te vangen. De garnalen worden meerdere malen per dag in de haven gelost.

TX65 werkt volgens de Europese wet- en regelgeving, binnen het seizoen en vist met respect voor de natuur en de zee. TX65 werkt graag samen, deelt kennis en blijft zich altijd oriënteren op duurzame innovaties met de bijbehorende investeringen.

Specificaties

Keurmerken IK KOOK BEWUST

Specificaties vis

Kweek of wild Wild
Temperatuurstroom Koelvers

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 4 ºC
Bereidingsadvies Maak dit product door en door gaar om schadelijke bacterien uit te schakelen

Ingredienten en voedingswaarden info

Garnalen, zout, conserveremiddel: benzoëzuur

Per 100 gram

Energie (kJ) 384
Energie (Kcal) 90
Eiwitten (gram) 18,5
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 2
- waarvan verzadigd (gram) 0,5
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 0,4
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0,7
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 2

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Met
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Kan sporen bevatten van
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Kan sporen bevatten van
zwavel en sulfieten