Hollandse garnalen solt

Merk
Solt
Verpakking
Bak 500 gram
Artikelnummer
38300570
Let op!
Dit artikel gaat vervangen worden

Productomschrijving

Deze Hollandse garnalen worden boven Groningen gevangen en in Lauwersoog gepeld. Er worden geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd. Dit zorgt voor een heerlijke en natuurlijke smaak, de garnalen zijn ziltig zoet en niet zout.

Over Solt

Solt is in 2016 opgericht door vijf Zoutkamper-garnalenvissers met een missie: "wij dromen van een erfenis voor onze kinderen- en kleinkinderen, waarin ook zij op een duurzame manier kunnen blijven oogsten uit een vruchtbare zee en smaakvolle levensmiddelen ontwikkelen vanuit één passie. Smaak!".

Om deze missie te verwezenlijken werken de mannen niet alleen zelf als duurzame garnalenvissers, maar gaan ze van Solt duurzame samenwerkingen door de hele keten aan. De producten die Solt op de markt brengt zijn geïnspireerd op de tradities die al eeuwenlang geworteld zijn in de Zoutkamper garnalenvisserij, dit levert eerlijke, duurzame en smaakvolle producten op die een duidelijk verhaal vertellen aan de consument. Hierbij staan voor Solt drie waarden centraal. Ten eerste zijn de Solt-vissers mannen van de zee, geboren in de traditie van het garnalenvissen met een enorme liefde voor de zee. Ten tweede zijn Solt-vissers, vissers voor later. Ze hebben respect voor de natuur en zoeken continu naar nieuwe manieren om hun werk te verduurzamen. Op die manier blijft de natuur én haar oogst behouden voor volgende generaties. Ten derde zijn Solt-vissers maat onder maten. Ze gaan met hun partners om, zoals ze omgaan met hun vrienden. Eerlijk, nuchter en betrouwbaar. De samenwerkingen maken vol vertrouwen gebruik van ieders unieke talenten.

Specificaties

Vangstgebied FAO 27 IVb C
Latijnse naam Crangon crangon
MSC certificering X
Keurmerken Ik kOOK Bewust

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product direct consumeren
Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 4 ºC
Bereidingsadvies klassiekers zijn de garnalencocktail en de garnalensalade. De kleine garnaaltjes zijn naast in koude gerechten ook goed te verwerken in pasta's, soepen of wokschotels. Bak, of wok de garnalen echter heel kort mee, want anders worden ze droog en taai.

Ingredienten en voedingswaarden info

Garnalen, zout, zuurteregelaar: azijnzuur, melkzuur

Per 100 gram

Energie (kJ) 384
Energie (Kcal) 90
Eiwitten (gram) 18,5
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 2
- waarvan verzadigd (gram) 0,5
Zout (gram) 2

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Met
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten