Kreeft oosterschelde 600/800

Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
38300900

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Jan van As is als oprichter van de Stichting Vis & Seizoen onze duurzame leverancier van vis, schaal- en schelpdieren.

De Oosterscheldekreeft is een bijzondere kreeft uit Nederlandse wateren. Volgens sommige mensen levert de bijzondere bouw steviger vlees op met een fijnere smaak dan die van andere kreeftensoorten. Zeker is dat dit echte Zeeuwse product zich onderscheidt door zijn versheid en dat kunt u proeven. Het pantser van de Oosterscheldekreeft is donkerblauw tot zwart met witte plekken. Na het koken blijven deze plekken lichter van kleur. Op verschillende plaatsen in de Oosterschelde komt de kreeft voor, alleen daar waar een steenachtige bodem is. Daar verschuilt de kreeft zich graag om vandaaruit zijn prooi te bemachtigen. De Oosterscheldekreeft is een seizoensproduct. Het seizoen loopt van de laatste donderdag in maart tot en met 15 juli. De visserij op dit schaaldier is duurzaam, het bestand is in orde en de beheersmaatregelen zijn streng. De Oosterscheldekreeft behoort dan ook tot het assortiment van Vis & Seizoen. Alleen kreeften groter dan 24 centimeter worden meegenomen en de vrouwtjes die eitjes bij zich dragen worden teruggezet.

Over Stichting Vis&Seizoen

Wereldwijd neemt de consumptie van vis enorm toe. Dit heeft desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen. Stichting Vis&Seizoen draagt hier actief aan bij door duurzame visconsumptie en duurzame visvangsten te realiseren. Bewustwording betekent meer kans voor het voortbestaan en herstel van vispopulaties. Zij promoten daarom ook met ‘Consumeer vis met fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!’ Dit betekent dat vissen met rust gelaten moeten worden wanneer het voortplantingsseizoen gaande is.

Stichting Vis&Seizoen heeft drie belangrijke criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC en ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Specificaties

Vangstgebied FAO 27

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 4 ºC
Bereidingsadvies Maak dit product door en door gaar om schadelijke bacterien uit te schakelen

Ingredienten en voedingswaarden info

Kreeft (Homarus Gammarus).

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Met
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten