Coquilles in schelp noors groot

Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
38405913

Productomschrijving

Coquilles zijn schelpdieren met een kenmerkende schelp. De bolle kant van deze schelp is crème-achtig van kleur, de platte kant van de schelp is rozebruin van kleur. Het vlees van de coquille bevindt zich aan de binnenkant van de bolle schelp. Dit wordt ook wel de noot genoemd. De noot van de Noorse coquille is helder wit van kleur en heeft een oranje tong. Dit is de kuitzak (coraille) van de coquille. De Noorse coquilles worden op duurzame wijze gevangen, namelijk met de hand gedoken. Op deze manier beschadigen de schelpdieren niet en komt er geen zand of slib in de schelp. De Noorse coquilles worden gevangen in het noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan. De noot is mooi van formaat en de schelp redelijk dik. De coquilles smaken zoetig, ze kunnen gebakken of gegrilld worden, maar zijn rauw ook zeer smakelijk.

Over Krijn Verwijs

Krijn Verwijs Yerseke BV is al in 1880 opgericht als kweekbedrijf van oesters, nu levert het bedrijf dagelijks oesters en mosselen onder de merknamen 'Premie' en 'Premier Premium Quality'. De oesters van Krijn Verwijs komen uit Nederland, Denemarken en Ierland. Daarnaast legt Krijn Verwijs zich toe op de promotie van Zeeuwse mosselen als alternatief voor vlees. Mosselen hebben een heerlijke zilte smaak en bevatten weinig calorieën, maar zijn rijk aan eiwitten, mineralen en vitaminen. Bovendien zijn mosselen een echt regionaal product en hebben een veel lagere milieubelasting dan vlees.

Over IK KOOK BEWUST

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van "dichtbij" komen. Ze zijn herkenbaar aan het 'IK KOOK BEWUST'-logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij.

Specificaties

Vangstgebied Het noordoostelijke deel van de Atlantis
Latijnse naam Grotemantel - Pecten maximus
Stichting Vis & Seizoen certificering X
Keurmerken Ik kOOK Bewust

Specificaties vis

Temperatuurstroom Vers

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 4 ºC
Bereidingsadvies Dit product moet gedurende ten minste 24 uur ingevroren worden bij een temperatuur van ten hoogste − 20 °C voor rauwe consumptie

Ingredienten en voedingswaarden info

Coquilles Noorwegen (WEEKDIEREN)

Per 100 gram

Energie (kJ) 368
Energie (Kcal) 88
Eiwitten (gram) 16,8
Koolhydraten (gram) 3,4
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 0,76
- waarvan verzadigd (gram) 0,08
Zout (gram) 0,4

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Met
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Met
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten