Coquilles noors groot gedoken

Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
38405913

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Jan van As is als oprichter van de Stichting Vis & Seizoen onze duurzame leverancier van vis, schaal- en schelpdieren.

Coquilles zijn schelpdieren met een kenmerkende schelp. De bolle kant van deze schelp is crème-achtig van kleur, de platte kant van de schelp is rozebruin van kleur. Het vlees van de coquille bevindt zich aan de binnenkant van de bolle schelp. Dit wordt ook wel de noot genoemd. De noot van de Noorse coquille is helder wit van kleur en heeft een oranje tong. Dit is de kuitzak (coraille) van de coquille. De Noorse coquilles worden op duurzame wijze gevangen, namelijk met de hand gedoken. Op deze manier beschadigen de schelpdieren niet en komt er geen zand of slib in de schelp. De Noorse coquilles worden gevangen in het noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan. De noot is mooi van formaat en de schelp redelijk dik. De coquilles smaken zoetig, ze kunnen gebakken of gegrilld worden, maar zijn rauw ook zeer smakelijk.

Over Stichting Vis&Seizoen

Wereldwijd neemt de consumptie van vis enorm toe. Dit heeft desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen. Stichting Vis&Seizoen draagt hier actief aan bij door duurzame visconsumptie en duurzame visvangsten te realiseren. Bewustwording betekent meer kans voor het voortbestaan en herstel van vispopulaties. Zij promoten daarom ook met ‘Consumeer vis met fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!’ Dit betekent dat vissen met rust gelaten moeten worden wanneer het voortplantingsseizoen gaande is.

Stichting Vis&Seizoen heeft drie belangrijke criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC en ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Specificaties

Vangstgebied FAO 27
Latijnse naam PECTEN MAXIMUS
Stichting Vis & Seizoen certificering X
Keurmerken IK KOOK BEWUST

Specificaties vis

Temperatuurstroom Vers

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 4 ºC
Bereidingsadvies Dit product moet gedurende ten minste 24 uur ingevroren worden bij een temperatuur van ten hoogste − 20 °C voor rauwe consumptie

Ingredienten en voedingswaarden info

Coquilles Schotland (WEEKDIEREN)

Per 100 gram

Energie (kJ) 368
Energie (Kcal) 88
Eiwitten (gram) 16,8
Koolhydraten (gram) 3,4
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 0,76
- waarvan verzadigd (gram) 0,08
Zout (gram) 0,4

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Met
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Met
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten