Mosselvlees gekookt map vangvers zeeuws

Merk
Premier
Verpakking
Bak 1 kilogram
Artikelnummer
38419006

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Krijn Verwijs is onze leverancier van mosselen en oesters.

Mosselen zijn zeevruchten met een zilte en fris-zoete smaak. Ze zijn een bron van mineralen, fosfor, ijzer en vitaminen. Een mossel kan op verschillende manieren bereid worden. Ze kunnen rauw worden genuttigd, maar ook gebakken, gekookt of gefrituurd zijn mosselen erg smakelijk. De Zeeuwse mosselen komen uit de Nederlandse wateren in Zeeland. Deze mosselen zijn al voorgekookt en klaar voor verwerking.

Over Krijn Verwijs

Krijn Verwijs Yerseke BV is al in 1880 opgericht als kweekbedrijf van oesters, nu levert het bedrijf dagelijks oesters en mosselen onder de merknamen ‘Premier’ en ‘Premier Premium Quality’. De oesters van Krijn Verwijs komen uit Nederland, Denemarken en Ierland. Daarnaast legt Krijn Verwijs zich toe op de promotie van Zeeuwse mosselen als alternatief voor vlees. Mosselen hebben een heerlijke zilte smaak en bevatten weinig calorieën, maar zijn rijk aan eiwitten, mineralen en vitaminen. Bovendien zijn mosselen een echt regionaal product en hebben een veel lagere milieubelasting dan vlees.

Specificaties

Keurmerken IK KOOK BEWUST

Specificaties vis

Kweek of wild Kweek
Temperatuurstroom Koelvers

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 2 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC
Bereidingsadvies Maak dit product door en door gaar om schadelijke bacterien uit te schakelen

Ingredienten en voedingswaarden info

gekookt mosselvlees (Mytilus edulis), water, natuurazijn, uien, zout, zuurteregelaars (E2070 - E330), natuurlijke aroma's, suiker.

Per 100 gram

Energie (kJ) 424
Energie (Kcal) 101
Eiwitten (gram) 17
Koolhydraten (gram) 3
- waarvan suiker (gram) 0,5
Vet (gram) 3
- waarvan verzadigd (gram) 0,8
Vezels (gram) 0,3
Zout (gram) 0,35

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Met
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten