Vongole italiaans vongole veraci map

Merk
Beste vangst
Verpakking
Bak 1 kilogram
Artikelnummer
38428112

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten, onder het label ‘Ik Kook Bewust’. Deze voldoen allen aan drie criteria: verkrijgbaar in het juiste seizoen, op duurzame wijze geproduceerd en van ‘dichtbij’. Le Petit Pêcheur is onze milieubewuste leverancier van schaal- en schelpdieren.

De vongole veraci zijn de Italiaanse familie van de tapijtschelp. Onder andere bekend van de overheerlijke ‘Spaghetti vongole’. Dit ovale en afgeplatte schelpdier is ongeveer vijf centimeter groot. De kleur van de schelp varieert van wit tot zwart en van grijs tot geel. De smaak is zilt en zoet, met een sappige bite.

Wellness-resort voor schelpjes

Bij Le Petit Pêcheur in Yerseke, halen wij ons assortiment verse én duurzame schaal- en schelpdieren. Het bedrijf bevindt zich in een voormalige tarbotkwekerij en is voorzien van maar liefst 20 zeewaterbassins van elk 60m². Allen gevuld met Oosterscheldewater. Le Petit Pêcheur kan dan ook gezien worden als het grootste wellnessresort voor levende schaal- en schelpdieren in Europa. Met geavanceerde biotechnieken wordt het water gefilterd en in de bassins gepompt waardoor de producten van topkwaliteit blijven. Door het gebruik van unieke mobiele verwaterunits blijven de schaal- en schelpdieren ook onderweg in leven. Verser kan dus niet.

Natuurlijke habitat

Dankzij de unieke mobiele verwatercontainers, worden de producten bij vangst in hun natuurlijke leefomgeving getransporteerd: in vers zeewater, gekoeld en voorzien van zuurstof. “Hiermee komen de schelpen nog verser aan”, vertelt Bart Heijnen hoofd verkoop van Le Petit Pêcheur. “Minder uitval en een sterker product.” In de IFS en BRC-A-status-gecertificeerde verwerkingshallen worden uiteenlopende verpakkingsmethodes toegepast. Van traditionele netten en houten mandjes tot de meest moderne lekvrije bakken. In deze bakken worden de schelpdieren onder beschermende atmosfeer verpakt, zo blijven de dieren zeevers en de kwaliteit optimaal. Dagelijks haalt HANOS op bestelling de verschillende schelpdieren uit Yerseke.

Specificaties

Keurmerken Vis en Seizoen

Specificaties vis

Temperatuurstroom Koelvers

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 2 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC
Bereidingsadvies verhitten voor consumptie

Ingredienten en voedingswaarden info

100% schelpdieren

Per 100 gram

Energie (kJ) 250
Energie (Kcal) 60
Eiwitten (gram) 10
Koolhydraten (gram) 4
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 1
- waarvan verzadigd (gram) 0,3
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 0,9
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0,7
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 0,01

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Met
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Met
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten