Makreelfilet gerookt peper
Productomschrijving
De makreel komt voornamelijk voor in de Atlantische Oceaan, de Noordzee, Oostzee en de Middellandse Zee. In de winter leeft de vis voornamelijk in diepere wateren, in de zomer komen ze dichter naar de kust en trekken ze naar het noorden. De vis kan tot 60 centimeter lang en 3 kilo zwaar worden en is een echte zomervis, dan is de kwaliteit van deze vis het best. Het rode vlees van de makreel is zacht van structuur, sappig en vol van smaak.
Deze gerookte makreel van 'Visrokerij Meij' wordt nog op de traditionele manier gerookt. Bij Meij roken ze boven beuken- of eikenhout en maken ze geen gebruik van rookaroma of vloeibare rook. De vis wordt tijdens het hele proces niet gemanipuleerd of geïnjecteerd. Daarnaast zorgt Meij ervoor dat er geen schadelijke rook de rokerij verlaat en zuiveren en recyclen ze zoveel mogelijk van het water dat ze verbruiken. De makreel van Meij is niet alleen natuurlijk, maar ook verantwoord.
Over Stichting Vis&Seizoen
Wereldwijd neemt de consumptie van vis enorm toe. Dit heeft desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen. Stichting Vis&Seizoen draagt hier actief aan bij door duurzame visconsumptie en duurzame visvangsten te realiseren. Bewustwording betekent meer kans voor het voortbestaan en herstel van vispopulaties. Zij promoten daarom ook met 'Consumeer vis met fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!'. Dit betekent dat vissen met rust gelaten moeten worden wanneer het voortplantingsseizoen gaande is.
Stichting Vis&Seizoen heeft drie belangrijke criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC en ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.
Over IK KOOK BEWUST
HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van "dichtbij" komen. Ze zijn herkenbaar aan het 'IK KOOK BEWUST'-logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij.
Specificaties
Vangstgebied | NO Altantische oceaan (FAO Code 27IVa) |
Latijnse naam | SCOMBER SCOMBRUS |
MSC certificering | X |
Stichting Vis & Seizoen certificering | X |
Keurmerken |
Ik kOOK Bewust Vis & Seizoen |
Specificaties vis
Temperatuurstroom | Koelvers |
Bereiden en bewaren
Bewaaradvies na openen | Na openen verpakking, product beperkt houdbaar |
Minimale bewaartemperatuur | 0 ºC |
Maximale bewaartemperatuur | 4 ºC |
Bereidingsadvies | geen bereiding noodzakeiljk |
MAKREEL 97,1%, zout, peper, voedingszuren melkzuur en azijnzuur, rook.
Energie (kJ) | 1280 |
Energie (Kcal) | 390 |
Eiwitten (gram) | 21,6 |
Koolhydraten (gram) | 3,7 |
- waarvan suiker (gram) | 0 |
Vet (gram) | 22,9 |
- waarvan verzadigd (gram) | 7,1 |
Zout (gram) | 1,8 |