Productomschrijving
De makreel komt voornamelijk voor in de Atlantische Oceaan, de Noordzee, Oostzee en de Middellandse Zee. In de winter leeft de vis voornamelijk in diepere wateren, in de zomer komen ze dichter naar de kust en trekken ze naar het noorden. De vis kan tot 60 centimeter lang en 3 kilo zwaar worden en is een echte zomervis, dan is de kwaliteit van deze vis het best. Het rode vlees van de makreel is zacht van structuur, sappig en vol van smaak.
De makreel van Koelewijn's wordt in een moderne rokerij gerookt tot een heerlijk eindproduct met de authentieke smaak van vroeger. Bij Koelewijn's Haring-inleggerij werken ze zo duurzaam mogelijk en hebben ze voor de levering van haring en makreel een reder die speciaal voor hen de vis aanvoert. Zo hebben ze goede controle over de kwaliteit van de vis en de wijze waarop deze gevangen wordt. Alle vis voldoet aan de MSC standaard. De makreel is niet alleen lekker maar ook verantwoord.
Over Stichting Vis&Seizoen
Wereldwijd neemt de consumptie van vis enorm toe. Dit heeft desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen. Stichting Vis&Seizoen draagt hier actief aan bij door duurzame visconsumptie en duurzame visvangsten te realiseren. Bewustwording betekent meer kans voor het voortbestaan en herstel van vispopulaties. Zij promoten daarom ook met 'Consumeer vis met fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!'. Dit betekent dat vissen met rust gelaten moeten worden wanneer het voortplantingsseizoen gaande is.
Stichting Vis&Seizoen heeft drie belangrijke criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC en ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.
Over IK KOOK BEWUST
HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van "dichtbij" komen. Ze zijn herkenbaar aan het 'IK KOOK BEWUST'-logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij.
Specificaties
Vangstgebied | FAO27 |
Latijnse naam | Scomber Scombrus |
MSC certificering | X |
Keurmerken | Ik kOOK Bewust |
Specificaties vis
Temperatuurstroom | Koelvers |
Bereiden en bewaren
Bewaaradvies na openen | Na openen verpakking, product beperkt houdbaar |
Minimale bewaartemperatuur | 0 ºC |
Maximale bewaartemperatuur | 4 ºC |
Bereidingsadvies | Geen bereiding nodig |
Makreel, zout, rook.
Energie (kJ) | 1444 |
Energie (Kcal) | 348 |
Eiwitten (gram) | 17,8 |
Koolhydraten (gram) | 1,65 |
- waarvan suiker (gram) | 0,09 |
Vet (gram) | 30,1 |
- waarvan verzadigd (gram) | 7,1 |
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) | 0 |
Meervoudig onverzadigd vet (gram) | 0 |
Vezels (gram) | 0,28 |
Zout (gram) | 1,2 |
Polyolen | 0 |
Cholesterol | 63 |