Koninkjes warmgerookte haringfilet

Merk
Beste vangst
Verpakking
Bak 500 gram
Artikelnummer
38210221

Productomschrijving

Gerookte haring is een product dat niet veel meer gemaakt wordt, vanwege het hoge graten gehalte. Bij visrokerij Meij hebben ze een natuurlijke methode ontwikkeld om het effect van de graten te minimaliseren. Deze haring is zacht gerookt en heerlijk subtiel van smaak. Bij Meij roken ze boven beuken- of eikenhout en maken ze geen gebruik van rookaroma of vloeibare rook. De vis wordt tijdens het hele proces niet gemanipuleerd of geïnjecteerd. Daarnaast zorgt Meij ervoor dat er geen schadelijke rook de rokerij verlaat en zuiveren en recyclen ze zoveel mogelijk van het water dat ze verbruiken. De haring van Meij is niet alleen natuurlijk, maar ook verantwoord.

Over Stichting Vis&Seizoen

Wereldwijd neemt de consumptie van vis enorm toe. Dit heeft desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen. Stichting Vis&Seizoen draagt hier actief aan bij door duurzame visconsumptie en duurzame visvangsten te realiseren. Bewustwording betekent meer kans voor het voortbestaan en herstel van vispopulaties. Zij promoten daarom ook met 'Consumeer vis met fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!'. Dit betekent dat vissen met rust gelaten moeten worden wanneer het voortplantingsseizoen gaande is.

Stichting Vis&Seizoen heeft drie belangrijke criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC en ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Over IK KOOK BEWUST

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van "dichtbij" komen. Ze zijn herkenbaar aan het 'IK KOOK BEWUST'-logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij.

Specificaties

Vangstgebied FAO 271IVa
Latijnse naam Clupea Harengus
MSC certificering X
Keurmerken Ik kOOK Bewust
MSC Duurzaam gevangen vis

Specificaties vis

Temperatuurstroom Koelvers

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product direct consumeren
Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 4 ºC
Bereidingsadvies geen bereiding noodzakeiljk

Ingredienten en voedingswaarden info

HARING, zout, rook

Per 100 gram

Energie (kJ) 1019
Energie (Kcal) 245
Eiwitten (gram) 18,1
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 19
- waarvan verzadigd (gram) 3,9
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 8,1
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 3,1
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 2,4
Polyolen 0
Cholesterol 72

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Met
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten