Zee eik wier

Merk
Lpp
Verpakking
Zak 500 gram
Artikelnummer
38800310

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Le Petit Pêcheur is onze leverancier van zeewieren, schaal- en schelpdieren.

Zee-eikwier is een bruin tot groenachtig wier van stevige planten die ongeveer 50 cm hoog zijn. De bladeren zijn ongeveer 2 cm breed. Het wier heeft een milde, nootachtige en zoutzoete smaak en is goed te combineneren met sojasaus en groene groenten. Het wier kan eventueel ook gedroogd en vermalen worden om er vervolgens vlees mee te kruiden.

Wellness-resort voor schelpjes

Bij Le Petit Pêcheur in Yerseke, halen wij ons assortiment verse én duurzame schaal- en schelpdieren. Het bedrijf bevindt zich in een voormalige tarbotkwekerij en is voorzien van maar liefst 20 zeewaterbassins van elk 60m². Allen gevuld met Oosterscheldewater. Le Petit Pêcheur kan dan ook gezien worden als het grootste wellnessresort voor levende schaal- en schelpdieren in Europa. Met geavanceerde biotechnieken wordt het water gefilterd en in de bassins gepompt waardoor de producten van topkwaliteit blijven. Door het gebruik van unieke mobiele verwaterunits blijven de schaal- en schelpdieren ook onderweg in leven. Verser kan dus niet.

Natuurlijke habitat

Dankzij de unieke mobiele verwatercontainers, worden de producten bij vangst in hun natuurlijke leefomgeving getransporteerd: in vers zeewater, gekoeld en voorzien van zuurstof. “Hiermee komen de schelpen nog verser aan”, vertelt Bart Heijnen hoofd verkoop van Le Petit Pêcheur. “Minder uitval en een sterker product.” In de IFS en BRC-A-status-gecertificeerde verwerkingshallen worden uiteenlopende verpakkingsmethodes toegepast. Van traditionele netten en houten mandjes tot de meest moderne lekvrije bakken. In deze bakken worden de schelpdieren onder beschermende atmosfeer verpakt, zo blijven de dieren zeevers en de kwaliteit optimaal. Dagelijks haalt HANOS op bestelling de verschillende schelpdieren uit Yerseke.

Specificaties

Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 2 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC
Bereidingsadvies Zee-eik wier heeft een zilte en nootachtige smaak. De structuur van het wier is vrij stevig en na verhitting wordt het zachter. Het wier kan gekookt worden of als worden chips gebakken in de oven samen met wat sesamzaad en olijfolie. Daarnaast het is goed

Ingredienten en voedingswaarden info

100% Zee Eikwier

Per 100 gram

Energie (kJ) 250
Energie (Kcal) 60
Eiwitten (gram) 10
Koolhydraten (gram) 4
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 1
- waarvan verzadigd (gram) 0,3
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 0,9
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0,7
Zout (gram) 0,01

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten