Forelfilet biologisch

Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
38107012

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Jan van As is als oprichter van de Stichting Vis & Seizoen onze duurzame leverancier van vis, schaal- en schelpdieren.

Er zijn meerdere soorten forel, maar niet alle soorten worden gebruikt voor de consumptie. Deze bekende forel wordt biologisch gekweekt en ook wel regenboogforel genoemd en is herkenbaar aan de rode streep die loopt van kop naar staart en de zwarte stippen op de flank. Een forel kan tot 110 centimeter groot en tot 25 kilo zwaar worden. Van nature is het vlees van de regenboogforel lichtroze van kleur, maar omdat dit een kweekforel is kan de kleur variëren van wit tot rood. De vleesstructuur is fijn en de smaak neutraal. Zeer smakelijk om in zijn geheel te bakken, grillen of pocheren en in combinatie met bijvoorbeeld kruidenboter of een frisse salade.

Over Stichting Vis&Seizoen

Wereldwijd neemt de consumptie van vis enorm toe. Dit heeft desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen. Stichting Vis&Seizoen draagt hier actief aan bij door duurzame visconsumptie en duurzame visvangsten te realiseren. Bewustwording betekent meer kans voor het voortbestaan en herstel van vispopulaties. Zij promoten daarom ook met ‘Consumeer vis met fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!’ Dit betekent dat vissen met rust gelaten moeten worden wanneer het voortplantingsseizoen gaande is.

Stichting Vis&Seizoen heeft drie belangrijke criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC en ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Specificaties

Keurmerken Biologisch / EKO

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 4 ºC
Bereidingsadvies Maak dit product door en door gaar om schadelijke bacterien uit te schakelen

Ingredienten en voedingswaarden info

ONCORHUNCHUS MYKISS

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Met
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten