Kabeljauwfilet m/v 1000 gr +

Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
38141127

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Jan van As is als oprichter van de Stichting Vis & Seizoen onze duurzame leverancier van vis, schaal- en schelpdieren.

Kabeljauw leeft dichtbij de bodem van de zee op diepten van 20 tot 600 meter. De vis heeft een gemiddelde lengte van 80 tot 90 centimeter en kan wel 25 jaar oud worden. Het vlees heeft een mooie helderwitte kleur, bevat weinig graten en is los van structuur met grote lamellen. Kabeljauw voedt zich met kreeftjes, garnalen, vissen en mosselen en dat proeft u aan het visvlees. Kabeljauw is fijn van smaak en eindeloos te combineren. Heerlijk om te bakken, grillen, roken, frituren, stomen, drogen en zouten.

Over Stichting Vis&Seizoen

Wereldwijd neemt de consumptie van vis enorm toe. Dit heeft desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen. Stichting Vis&Seizoen draagt hier actief aan bij door duurzame visconsumptie en duurzame visvangsten te realiseren. Bewustwording betekent meer kans voor het voortbestaan en herstel van vispopulaties. Zij promoten daarom ook met ‘Consumeer vis met fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!’ Dit betekent dat vissen met rust gelaten moeten worden wanneer het voortplantingsseizoen gaande is.

Stichting Vis&Seizoen heeft drie belangrijke criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC en ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Specificaties

Vangstgebied FAO 27
Latijnse naam GADUS MORHUA
MSC certificering X
Stichting Vis & Seizoen certificering X
Keurmerken Vis en Seizoen

Specificaties vis

Kweek of wild Wild
Temperatuurstroom Vers
Bewerking vel Met vel

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 4 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Kabeljauw (VIS)

Per 100 gram

Energie (kJ) 366
Energie (Kcal) 87
Eiwitten (gram) 18
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 1,5
- waarvan verzadigd (gram) 0,2
Zout (gram) 0,09

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Met
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten