Schelvisfilets m/v

Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
38125001

Productomschrijving

Schelvis behoort tot de kabeljauwfamilie, de vis heeft een zilvergrijze kleur en is te herkennen aan de typische donkere vlek op de flank. Deze wordt de 'duim van Petrus' genoemd. Schelvis wordt gevangen in het noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan en kan een lengte tot 100 centimeter en een gewicht tot 16 kilo bereiken. Het visvlees heeft een witte kleur en een losse, zachte structuur. De smaak van de schelvis is sterker en verfijnder dan die van kabeljauw. Vanwege de vleesstructuur is schelvis zeer geschikt om te bakken of te pocheren.

Over Stichting Vis&Seizoen

Wereldwijd neemt de consumptie van vis enorm toe. Dit heeft desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen. Stichting Vis&Seizoen draagt hier actief aan bij door duurzame visconsumptie en duurzame visvangsten te realiseren. Bewustwording betekent meer kans voor het voortbestaan en herstel van vispopulaties. Zij promoten daarom ook met 'Consumeer vis met fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!'. Dit betekent dat vissen met rust gelaten moeten worden wanneer het voortplantingsseizoen gaande is.

Stichting Vis&Seizoen heeft drie belangrijke criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek en hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC en ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Over IK KOOK BEWUST

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van "dichtbij" komen. Ze zijn herkenbaar aan het 'IK KOOK BEWUST'-logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij.

Specificaties

Vangstgebied FAO 27
Latijnse naam MELANOGRAMMUS AEGLEFINUS
MSC certificering X
Stichting Vis & Seizoen certificering X
Keurmerken Vis & Seizoen

Specificaties vis

Temperatuurstroom Vers
Bewerking vel Met vel

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 4 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Schelvis (VIS)

Per 100 gram

Energie (kJ) 469
Energie (Kcal) 112
Eiwitten (gram) 19
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 0,9
- waarvan verzadigd (gram) 0,3
Zout (gram) 0,25

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Kan sporen bevatten van
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Met
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten