Yellowtail kingfish zeeland 1000-2000 gr

Merk
Kingfish zeeland
Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
38000040

Productomschrijving

De Pacific Yellowtail Kingfish, ook wel Hiramasa genoemd is een zeer geliefde vis vanwege zijn stevige structuur, sublieme smaak, hoog vetgehalte en buitengewone veelzijdigheid: rauw, roken, grillen, frituren, roosteren of pocheren; de smaak blijft intact. Normaal gesproken wordt
deze vis geïmporteerd vanuit Japan en Australië, maar deze Dutch Yellowtail wordt in een kwekerij, op het land, gekweekt in wateren uit de Oosterschelde in Zeeland. Dankzij innovatieve technologieën wordt de vis duurzaam geproduceerd, zonder gebruik van antibiotica. De vis is verwant aan de makreel, maar is gastronomisch meer vergelijkbaar met tonijn. Niet voor niets is deze vis zo geliefd bij internationale chefs!

IK KOOK BEWUST

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij.

De Pacific Yellowtail Kingfish, ook wel Hiramasa genoemd, is een zeer geliefde vis bij topkoks vanwege de stevige structuur en de sublieme smaak en textuur. Normaal gesproken wordt deze vis over duizenden kilometers vervoerd vanuit Australië en Japan, maar de vis wordt nu ook gekweekt in Zeeland. Dankzij innovatieve technologieën wordt de Dutch Yellowtail duurzaam geproduceerd; zonder chemicaliën, antibiotica of vaccins. De vis wordt biologisch gevoerd en de faciliteiten werken op 100% groene energie. Een comfortabele en stressvrije omgeving maakt het plaatje compleet en zo kunnen wij u één van de meest pure, verse en duurzame vissoorten presenteren. Tip: serveer de Dutch Yellowtail als sushi, sashimi, gerookt, gekookt of gegrild.

Specificaties

Vangstgebied Nederland
Latijnse naam Seriola lalandi
Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 4 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Per 100 gram

Energie (Kcal) 639
Eiwitten (gram) 23,4
Vet (gram) 6,8
- waarvan verzadigd (gram) 1,5
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 2,8
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 2,4
Zout (gram) 0,038

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Met
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten