Octopus 2/3 kg dv

Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
38085939

Productomschrijving

Octopussen hebben een bijzonder unieke textuur en zijn te bereiden op talloze manieren. Na het ontdooien blijft de Spaanse octopus mooi vol en stevig. Door het invriezen wordt het vlees mals en hoeft het niet gebeukt te worden, zoals veel mensen nog denken.

Bereidingstip

Plaats de gewassen octopus droog in de pan, zet op een warmtebron en pocheer met het deksel op de pan. De octopus laat tijdens het pocheren vocht los, op deze manier wordt de octopus in zijn eigen vocht gegaard. Om te kijken of de hij gaar is, prikt u tijdens het garen met een vleesvork in het dikke gedeelte van de tentakels. Hoe minder weerstand, hoe zachter de octopus. Snijd de tentakels in tot het midden (snavel), op deze manier gebruikt u de hele octopus.

Specificaties

Vangstgebied Middenoostelijk deel Atlantische Oceaan
Latijnse naam Octopus Vulgaris
Bewaarconditie Diepvries

Specificaties vis

Temperatuurstroom Diepvries

Wereldse Smaken

Type keuken Spaanse keuken

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na ontdooien diepvriesproduct niet meer opnieuw invriezen
Minimale bewaartemperatuur -25 ºC
Maximale bewaartemperatuur -18 ºC
Bereidingsadvies Maak dit product door en door gaar om schadelijke bacterien uit te schakelen

Ingredienten en voedingswaarden info

Octopus (OCTOPUS VULGARIS) (Weekdieren)

Per 100 gram

Energie (kJ) 183
Energie (Kcal) 43
Eiwitten (gram) 10
Koolhydraten (gram) 0,5
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 0,2
- waarvan verzadigd (gram) 0
Zout (gram) 1,9

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Met
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten