Dulse vers zeewier

Merk
Atlantica
Verpakking
Bak 100 gram
Artikelnummer
38500122
Op dit moment niet leverbaar in uw HANOS vestiging. Neem contact op met onze service desk voor meer informatie.

Productomschrijving

Dulse is een zeewier met roodbruin tot paarse bladeren in de vorm van een waaier. Het wier hecht zich aan rotsen en heeft een korte steel. De bladeren hebben een leerachtige structuur. Dulse kan zowel rauw, gedroogd, gestoofd, gebakken en gefrituurd gegeten worden. Het heeft een karakteristieke rokerige smaak die doet denken aan zoute bacon. De structuur is zacht en wat taai, maar het blad smelt bijna op de tong. De toepassingen zijn eindeloos, dulse is onder andere heerlijk als snack, in salades, op brood, verwerkt in deeg, in sauzen en soepen. Deze bladeren moeten voor gebruik eerst ontzout worden in ruim water.

Over Atlantica

Atlantica staat sinds 1997 garant voor verse zeewieren van hoge kwaliteit. De wieren worden in de Atlantische Oceaan voorde kust van Bretagne geoogst. Door middel van ambachtelijke methodes worden de verse zeewieren geschikt gemaakt voor directe consumptie en culinair gebruik. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van onder andere heerlijke verse zeewieren, zeewiertapenades en zeewiersaus. Sinds 2011 is het merk biologisch gecertificeerd en stellen ze bij Atlantica alles in het werk om niet alleen lekkere, maar ook verantwoorde zeewierproducten te maken.
Zeewier bevat een grote en gevarieerde hoeveelheid aan voedingsstoffen en eiwitten. Daarnaast heeft de wijze waarop zeewier groeit en geoogst kan worden maar een minimale milieubelasting. Bij Atlantica zien ze zeewier dan ook als de basisvoeding van de toekomst.

Specificaties

Specificaties vis

Temperatuurstroom Vers

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC
Bereidingsadvies Maak dit product door en door gaar om schadelijke bacterien uit te schakelen

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten