Runder bavette ierland

Merk
Hanos
Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
30300380

Productomschrijving

De bavette komt uit de vang van het rund en is een mooi stuk dooraderd vlees met een grove draad. Uitstekend geschikt om in zijn geheel te braden en vervolgens te trancheren.

Over het Ierse rundvlees

Bij HANOS vindt u een uitgebreid assortiment Iers rundvlees. Deze runderen leveren vlees dat bijzonder is van structuur en smaak.

Het Ierse klimaat kenmerkt zich door zachte winters en koele zomers met overvloedige regenval. Dankzij de kalksteenbodem en de regen groeien het gras en de daarin aanwezige kruiden uitbundig. Vanwege het milde klimaat verblijven de runderen vrijwel permanent in groene weiden, gemiddeld 300 dagen per jaar. Het voedsel bestaat voor meer dan 85% uit gras en klaver. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het vet en een mooie vleesmarmering. Het vlees heeft een enigszins zoete, intense rundvleessmaak.

De dieren geven het Ierse landschap al 5000 jaar kleur. Vandaag de dag is Ierland de grootste exporteur van rundvlees op het noordelijk halfrond. In Ierland houden ongeveer 100.000 overwegend kleinschalige familiebedrijven zich bezig met de extensieve rundveehouderij. De familiebedrijven dragen traditie, vakmanschap en zorg voor de dieren van generatie op generatie over. De runderen worden gehouden in gemengde socialen groepen en vertonen natuurlijk gedrag, omdat ze buiten leven en veel ruimte hebben.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

100% rundvlees (Iers rund).

Per 100 gram

Energie (kJ) 863
Energie (Kcal) 207
Eiwitten (gram) 18,6
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 14,8
- waarvan verzadigd (gram) 6,2
Zout (gram) 0,245

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten