Runder picanha 1,0-1,7kg frieslander

Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
30309640

Productomschrijving

Staartstuk van het rund wordt ook wel Picanha genoemd. Het mooie vlees heeft tal van bereidingsmogelijkheden. Staartstuk is flink dooraderd en heeft een vetkap. Het verdient de voorkeur deze tijdens het bereiden mee te bakken, omdat dan de smaak van deze vetten opgenomen wordt in het vlees. Dit zorgt voor een fantastische smaakbeleving. Voor het consumeren kan de vetkap verwijderd worden en het vlees in plakken worden afgebraden. Het staartstuk leent zich voor bereiding in de koekenpan, oven en op de barbecue.

Het Friesländer rund is een bijzonder vleesconcept uit Denemarken. In Scandinavië hanteert men een zeer hoge gezondheidsstandaard. De hoge inzet op het welzijn van de dieren proeft u terug in de geweldige kwaliteit van het vlees. Het vlees is afkomstig van 2-3 jaar oude vrouwelijke runderen. Het vlees heeft een heldere, donkerrode kleur en wordt gekenmerkt door een fijne vetmarmering, waardoor het vlees bijzonder sappig en aromatisch is. Door de relatief langzame groei, in vergelijking met jonge stieren, zijn de spiervezels van vaarzen fijner en is het vlees malser. De natuurlijk trage groei in hamronie met de natuur, het lagere botgewicht en de traditionele fokwijze zorgen er voor dat het vlees vol van smaak is. De vaarzen worden met groen voedsel, dat volop aanwezig is op de uitgestrekte weilanden in Nord-Ost Friesland.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

100% rundvlees (Frieslander rund).

Per 100 gram

Energie (kJ) 808
Energie (Kcal) 194
Eiwitten (gram) 19,5
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 12,9
- waarvan verzadigd (gram) 6
Zout (gram) 0,183

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten