Runderentrecote grainf. uruguay

Merk
Hanos
Verpakking
Geportioneerd
Artikelnummer
30302750

Productomschrijving

In Uruguay zijn de meest ideale omstandigheden om 100% Engels rundvee te houden: de juiste temperatuur en optimale vegetatie. De black angus-runderen grazen in Uruguay ongeveer 26 maanden op de uitgestrekte vlaktes, voordat ze naar de feedlot gaan. Daar verblijven de dieren minimaal 120 dagen onder de meest diervriendelijke omstandigheden. Met een samengesteld dieet van voornamelijk gerst, tarwe, gras en graan wordt gewerkt aan de juiste vetmarmering van het vlees. Dit alles resulteert in een onderscheidend assortiment rundvlees uit Uruguay, waarmee u als ondernemer hét verschil kunt maken.

Vlees uit Zuid-Amerika

Waarom halen wij ook vlees van de andere kant van de wereld? Om dit te begrijpen gaan we dertig jaar terug in de tijd. Toen hadden we in Nederland zogenoemde dubbeldoel-koeien; half melk half vlees. Na twee keer kalveren werd het dier meestal afgemest voor het vlees. Totdat de EU besloot dat Nederland het predicaat ‘Zuivelland’ kreeg. De melkveehouder richtte zich vervolgens op een zo hoog mogelijke melkproductie. Om deze reden hebben we in Nederland vooral melkvee en weinig tot geen vleesvee, op streek- en regioproducten na. In Zuid-Amerika is de situatie precies andersom, daar is vrijwel al het vee vleesvee. De onderlinge verschillen zijn echter enorm en worden geografisch bepaald.

De evenaar

Het grootste deel van het continent ligt voorbij de evenaar: naar de evenaar toe (richting het zuiden) wordt het warmer, voorbij de evenaar in zuidelijke richting wordt de temperatuur weer milder. Neem bijvoorbeeld het land Brazilië. In het noordelijke  Amazonegebied van Brazilië is de temperatuur zo hoog, dat van rundvee geen sprake kan zijn. Ter hoogte van de lijn Rio de Janeiro/San Paulo wordt de temperatuur zachter en neemt de vegetatie toe. In die regio worden voornamelijk zebu-runderen gehouden. Vleesvee van prima kwaliteit, maar niet vergelijkbaar met de Engelse rassen. In het uiterste zuiden van Brazilië is de temperatuur toereikend om het zebu-rund te kruisen met de Engelse rassen om zo de kwaliteit van het vlees te verbeteren. Hier komt ons black angus-vlees vandaan.

Specificaties

Bereiden en bewaren

Maximale bewaartemperatuur 7 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

100% rundvlees (Grainfed Uruguay).

Per 100 gram

Energie (kJ) 690
Energie (Kcal) 164
Eiwitten (gram) 23
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 8,1
- waarvan verzadigd (gram) 3,5
Zout (gram) 0,135

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten