Varkensschnitzel bb gepan. gaaster

Merk
Hanos
Verpakking
Geportioneerd
Artikelnummer
30102730

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij.

Het vlees van deze schnitzel is eerlijk en echt, nuchter en puur, en heerlijk smakelijk en mals. Het vlees is afkomstig van het Friberne kruidenvarken uit het Friese Gaasterland. De varkens worden op eerlijke wijze gefokt en het dierenwelzijn is tot in de puntjes geregeld. Het vlees van het kruidenvarken heeft een pure en authentieke smaak. De kruidenvarkens worden speciaal geselecteerd op een hoger gewicht en een hoger gehalte aan intramusculair vet. Door de fijne structuur, goede kleur en malsheid zijn de producten van het Friberne kruidenvarken populair onder de culinaire kenners.

Over het Friberne kruidenvarken

In het Friese Gaasterland wordt het Friberne kruidenvarken gefokt. De kruiden komen ook uit dit gebied. Deze kruiden worden gemixt in hun uitgebalanceerde voerderrantsoen. De geurige kruidenmix bestaat onder andere uit eikenbast, jeneverbes, knoflook en kastanjes. De varkens zijn dol op dit voer en het is ook goed voor hun gezondheid. 80% van de grondstoffen heeft een Europese oorsprong en minstens tweederde van het voer bevat drie verschillende graansoorten. De productieketen van het varkensvlees is kort en afgesloten. Er is een hechte samenwerking tussen varkenshouders en vleesproducent Lunenburg-Kruiswijk en Van der Zee: de partner van HANOS. Net zoals de leefwijze van het kruidenvarken, is ook het transport naar de slachterij diervriendelijk. De dieren leven stressvrij en het transport en de slacht zijn ook stressvrij. Dit komt de smaak positief ten goede.

Specificaties

Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na opening verpakking, product gekoeld
Minimale bewaartemperatuur 1 ºC
Maximale bewaartemperatuur 4 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

94% varkensvlees, water, 2% paneermeel (TARWE (gluten), ROGGE (gluten)), stabilisator (E262, E450, E451), zout, aroma (SOJA, TARWE (gluten), smaakversterker (E621, E627, E631)), smaakversterker (E621, E627, E631), LACTOSE, MELKeiwit, gehydrolyseerd eiwit (plantaardig SOJA-eiwit), gemodificeerd zetmeel, tomatenpoeder, zetmeel, verdikkingsmiddel (E401, E412, E415), kippenEIgeelpoeder, glucosestroop, specerijenextract, conserveermiddel (E211).

Per 100 gram

Energie (kJ) 1100
Energie (Kcal) 264
Eiwitten (gram) 26,32
Koolhydraten (gram) 1,41
- waarvan suiker (gram) 0,08
Vet (gram) 17
- waarvan verzadigd (gram) 6,13
Zout (gram) 0,36

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Met
ei
Gluten
Met
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Met
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Met
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten