Ganda ham grand cru gesneden 100gr

Merk
Hanos
Verpakking
100 gram
Artikelnummer
31102379

Productomschrijving

Bereid met de beste hammen van in België gekweekte en met graan gevoederde varkens. Varkensrassen zoals ‘Duroc’ en ‘Landras’ worden gevoederd met granen, olijfolie en brasvoeder waardoor het vlees een nog betere smaak krijgt. De bereiding van de ham gebeurt door inwrijven met zeezout, koude rijping en langzame droging van 12 tot 14 maanden.

Meer over Gandaham

Gandaham is dé delicatesse uit Gent - Oudkeltische benaming voor de stad - én geliefd vanwege de pure smaak; varkensvlees en zeezout. Het ambachtelijke proces van droogzouten zonder het gebruik van nitraten en het natuurlijke rijpingsproces geeft het unieke aroma, dat zo kenmerkend is voor de Gandaham.

De ham kent zijn oorsprong in de jaren 50. Rauwe ham werd destijds al gemaakt door Roger Cornelis en zijn echtgenote Maria Mattheeuws, die in 1954 een slagerij startten. In 1980 besloot zoon Dirk Cornelis te experimenteren met een droogzoutingstechniek volgens een oud Vlaams procedé, waarbij het vocht aan het vlees wordt onttrokken, maar de jus in de ham blijft. Anno 2020 heeft het Gentse streekproduct het hart van vele chefs en horecazaken van over de hele wereld veroverd. Wij kunnen ze dan ook niet anders dan gelijk geven.

Specificaties

Thema Charcuterie

Ingredienten en voedingswaarden info

Varkensham, zeezout.

Per 100 gram

Energie (kJ) 852
Energie (Kcal) 204
Eiwitten (gram) 30
Koolhydraten (gram) 1
- waarvan suiker (gram) 0,5
Vet (gram) 9
- waarvan verzadigd (gram) 3,6
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 4,4
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 1
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 5,75

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten