Buikspek gerookt mangalica varken

Merk
Hanos
Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
31800340

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij.

De buik van het Mangalicavarken heeft overvloedig spek. De buik van het varken wordt eerst licht gepekeld en vervolgens koud gerookt, wat resulteert in een buikspek met zeer veel smaak. De hoeveelheid onverzadigde vetzuren is het meest bepalende voor de onderscheidende en aangename smaak van dit varken. Dit ambachtelijke stuk vlees bevat geen E-nummers.

Biologisch en smaakvol

Maarten Jansen is de eigenaar van de Mangalicahof in Zuidwolde. De boerderij is met eiken omzoomd en heeft totaal 50 hectare aan weilanden. Het natuurgras is rijk voorzien van rode klaver. Hier wroeten de varkens doorheen als ze op zoek gaan naar groenteafval. Ze hebben een selectief eetgedrag en eten alleen groenten met de juiste ontbindings- of verteringsgraad. Als het ware zoeken zij dus hun eigen aroma wat leidt tot mals, sappig en fijn gedraad vlees. Het Mangalicavarken is een Hongaars krulharig ras en staat ook bekend als het wolvarken. Op de Mangalicahof in het Drentse Zuidwolde wroeten deze varkens naar hartenlust in het gras en de groenten. HANOS-slager Van der Zee maakt met veel kennis, toewijding en enthousiasme de heerlijkste producten van het Mangalica varkensvlees. Zo verwerkt Van der Zee dit tot onder andere boerenmetworst, bourgondische ham en diverse spekproducten.

Over het Mangalicavarken

Wolvarkens zijn bij de Hongaren geliefd vanwege zijn geschiktheid voor de mesterij, zijn weerstand, zijn robuustheid en zijn gemakkelijke vetaanzet. Dankzij de harige vacht kan het Mangalicavarken overleven op de koude Hongaarse vlakten en de hete zomers. De fijn gekrulde wollen vacht beschermt tegen regen, sneeuw, wind en zon. Deze varkens zijn niet stressgevoelig. Dit is een enorm voordeel, want stress kan een nadelige invloed hebben op de vleeskwaliteit. Daarnaast zijn Mangalicavarkens uitermate goed in staat om lokaal verbouwd voer om te zetten in smaakvol gemarmerd vlees. Wolvarkens kunnen een gemiddeld gewicht bereiken van 100 kilogram en worden ouder dan reguliere varkens.

Specificaties

Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 0ºC
Maximale bewaartemperatuur 7ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

96% varkensvlees, zout, glucosestroop, stabilisator (E451, E450), antioxidant (E301), conserveermiddel (E250).

Per 100 gram

Energie (kJ) 1048
Energie (Kcal) 250
Eiwitten (gram) 29,66
Koolhydraten (gram) 0,66
- waarvan suiker (gram) 0,13
Vet (gram) 14,39
- waarvan verzadigd (gram) 5,43
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 6,548

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten