Hertenbiefstuk 6 technische delen Hollands

Merk
Hanos
Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
32312006
per stuk à 2 kilogram 47,90
Geldig van 01-04-2024 t/m 14-04-2024
27,95 23,95
per kilogram

Productomschrijving

Deze biefstukken zijn afkomstig van het Hollands Boerderijhert. Met een natuurlijk dieet en een leven op ruime weiden, ontstaat vlees van ongekende kwaliteit. Alle farms zijn kleinschalig en dierenwelzijn staat zeer hoog in het vaandel. De dieren kunnen in alle rust opgroeien en dit komt de smaak absoluut ten goede. Hertenbiefstuk heeft een fijne, zachte structuur en een milde, maar rijke smaak. Het is het lekkerst als het rosé of rood wordt geserveerd.

Het Cervidae Boerderijhert

De Cervidae herten worden gehouden bij zorgvuldig geselecteerde hertenhouders in Nederland. Alle farms zijn kleinschalig en dierenwelzijn staat zeer hoog in het vaandel. De dieren kunnen in alle rust opgroeien. Ze leven in de wei en eten gras. Daarnaast wordt dagelijks wat mais toegevoegd en af en toe worden ze bijgevoerd met brokken. Het gebruik van medicijnen (behalve een verplichte wormkuur vlak na de geboorte), hormonen en groeibevorderaars is volstrekt uit den boze. Vier weken voor de slacht worden de dieren op stal gezet om ze te laten wennen aan een binnenverblijf en aan de aanwezigheid van mensen. De herten worden goed gevoerd zodat een kleine mate van vet wordt opgebouwd. Dit komt de smaak en de malsheid alleen maar ten goede.

De herten worden tussen de 18 tot 20 maanden geslacht. De dieren worden zo stressvrij mogelijk vervoerd van de farm naar de slachterij. In de slachterij verblijven de herten minimaal 24 uur in een stal waar ze tot rust komen. Na de slacht blijven de karkassen vier dagen in de koelcel 'afhangen'. Tijdens dit proces rijpt het vlees, hierdoor neemt de smaak en malsheid toe. Ook na het verpakken blijft het vlees zich rijpen. Circa 14 dagen na de slacht is het vlees het meest mals en smaakvol. Daarna is het nog 21 dagen houdbaar.

Over IK KOOK BEWUST

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van 'dichtbij' komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij. Lees meer over het IK KOOK BEWUST assortiment.

Specificaties

Keurmerken Ik kOOK Bewust
Gezien in Courant 7

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC
Bereidingsadvies Dit product wordt doorgaans “medium” of “rose” geserveerd.

Ingredienten en voedingswaarden info

Hertenvlees (100%)

Per 100 gram

Energie (kJ) 512
Energie (Kcal) 122
Eiwitten (gram) 22,4
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 3,6
- waarvan verzadigd (gram) 2,1
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 1
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 0,2
Cholesterol 60

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten