Hert schouder boerderijhert hollands

Merk
Hanos
Verpakking
1 kilo
Artikelnummer
32300537

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij.

Voor het Cervidae Boerderijhert heeft HANOS de handen ineengeslagen met een aantal Nederlandse hertenboeren. Het vlees is van sublieme kwaliteit en is uitsluitend verkrijgbaar bij HANOS.

Deze schouder is een prachtig deel van het hert en leent zich er uitstekend voor om in zijn geheel bereid te worden, bijvoorbeeld in een stoverij.

Het Cervidae Boerderijhert

De Cervidae herten worden gehouden bij zorgvuldig geselecteerde hertenhouders in Nederland. Alle farms zijn kleinschalig en dierenwelzijn staat zeer hoog in het vaandel. De dieren kunnen in alle rust opgroeien. Ze leven in de wei en eten gras. Daarnaast wordt dagelijks wat mais toegevoegd en af en toe worden ze bijgevoerd met brokken. Het gebruik van medicijnen (behalve een verplichte wormkuur vlak na de geboorte), hormonen en groeibevorderaars is volstrekt uit den boze. Vier weken voor de slacht worden de dieren op stal gezet om ze te laten wennen aan een binnenverblijf en aan de aanwezigheid van mensen. De herten worden goed gevoerd zodat een kleine mate van vet wordt opgebouwd. Dit komt de smaak en de malsheid alleen maar ten goede.

De herten worden tussen de 18 tot 20 maanden geslacht. De dieren worden zo stressvrij mogelijk vervoerd van de farm naar de slachterij. In de slachterij verblijven de herten minimaal 24 uur in een stal waar ze tot rust komen. Na de slacht blijven de karkassen vier dagen in de koelcel ‘afhangen’. Tijdens dit proces rijpt het vlees, hierdoor neemt de smaak en malsheid toe. Ook na het verpakken blijft het vlees zich rijpen. Circa 14 dagen na de slacht is het vlees het meest mals en smaakvol. Daarna is het nog 21 dagen houdbaar.

Specificaties

Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product beperkt houdbaar
Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC
Bereidingsadvies Maak dit product door en door gaar om schadelijke bacterien uit te schakelen

Ingredienten en voedingswaarden info

hertenvlees

Per 100 gram

Energie (kJ) 478
Energie (Kcal) 114
Eiwitten (gram) 20,5
Vet (gram) 3,5
- waarvan verzadigd (gram) 1,6
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 1,2
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0,7
Vezels (gram) 0
Zout (gram) 0,13
Cholesterol 80

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten