Ree rug ""neerlands wild""

Merk
Hanos
Verpakking
1 stuk
Artikelnummer
32301350

Productomschrijving

HANOS heeft een breed assortiment verantwoorde producten. Voor IK KOOK BEWUST selecteren onze inkopers speciaal de producten die verkrijgbaar zijn in het juiste seizoen, op duurzame wijze worden geproduceerd en van ‘dichtbij’ komen. Ze zijn herkenbaar aan het IK KOOK BEWUST logo en zo eenvoudig terug te vinden in onze groothandels en op onze website. IK KOOK BEWUST staat voor duurzaam koken met eerlijke producten van dichtbij.

Onder het merk “Neerlands wild” biedt HANOS u een assortiment geselecteerd grof wild met een gegarandeerde Nederlandse herkomst.

De rug van de ree wordt ook wel de entrecote van de ree genoemd. Dit stuk vlees bevat korte ribben. Het vlees is botermals, verfijnd kortdradig en snel klaar. De smaak van het vlees wordt mede bepaald door de voeding en de leeftijd van het dier. Hoe jonger de ree, hoe malser het vlees. Het magere vlees kan tijdens de bereiding droog worden. Om deze reden is het aan te raden het vlees te larderen met vetspek. Het vlees is het lekkerst wanneer het nog een beetje rosé van kleur is. Ree combineert goed met verschillende soorten sauzen, zoals: rode wijnsaus, cognacsaus en rode bessensaus. Ook heerlijk met bietjes en appel en diverse paddenstoelen.

Neerlands wild

Wild is het toppunt van duurzaam vlees. Dit geldt voor zowel grof wild als klein wild, waaronder gevogelte. Echt wild is geboren en getogen in de vrije natuur en heeft in alle vrijheid kunnen leven. Het voedselpakket bestond steeds uit wat de natuur in de verschillende seizoenen te bieden had. Omdat wildbeheer onderdeel is van het algemeen natuurbeheer wordt er scherp gelet op de kwaliteit van het leefgebied van de dieren; de zogenaamde biotoop.

Vanuit het eigen wildproductiebedrijf in Apeldoorn bevoorraad HANOS dagelijks haar filialen met de producten van "Neerlands wild". Hierdoor kunnen we snel en flexibel inspelen op de dagelijkse behoefte van onze klanten; ruimte voor maatwerk dus. Het wild dat wordt ingekocht door eigen specialisten, wordt professioneel en onder streng veterinair toezicht verwerkt. Dit geeft u als klant zekerheid over versheid en kwaliteit.

Het assortiment "Neerlands wild" omvat bouten, ruggen, filet en schouders van hert, wild zwijn en ree. Uiteraard is er een gelimiteerde aanvoer van dit prachtige Nederlandse kwaliteitswild uit ons eigen wildproductiebedrijf. “Neerlands wild” leent zich bij uitstek voor streekgerechten.

Specificaties

Keurmerken IK KOOK BEWUST

Bereiden en bewaren

Minimale bewaartemperatuur 0 ºC
Maximale bewaartemperatuur 7 ºC
Bereidingsadvies Dit product wordt doorgaans “medium” of “rose” geserveerd.

Ingredienten en voedingswaarden info

ree

Per 100 gram

Energie (kJ) 509
Energie (Kcal) 121
Eiwitten (gram) 23
Koolhydraten (gram) 0
- waarvan suiker (gram) 0
Vet (gram) 3,2
- waarvan verzadigd (gram) 2,1
Enkelvoudig onverzadigd vet (gram) 1
Meervoudig onverzadigd vet (gram) 0
Vezels (gram) 0
Cholesterol 70

Allergie-informatie info

Aardnoten
Zonder
aardnoten
Ei
Zonder
ei
Gluten
Zonder
gluten
Lupine
Zonder
lupine
Melk
Zonder
melk
Mosterd
Zonder
mosterd
Noten
Zonder
noten
Schaaldieren
Zonder
schaaldieren
Selderij
Zonder
selderij
Sesam
Zonder
sesam
Soja
Zonder
soja
Vis
Zonder
vis
Weekdieren
Zonder
weekdieren
Zwavel en sulfieten
Zonder
zwavel en sulfieten