Spliterwten geel

Merk
Trouw
Verpakking
Zak 1000 gram
Artikelnummer
23000330

Productomschrijving

Gele spliterwten zijn in Nederland niet zo bekend, maar wel erg lekker. Vooral buiten West-Europa wordt de gele spliterwt in veel gerechten verwerkt. De gele spliterwt is wat milder, frisser en zoeter dan de groene. Doordat het velletje wordt verwijderd, valt de erwt in twee helften uiteen (split).

De gele spliterwten hoeven door het verwijderen van het velletje minder lang te koken dan hele erwten, namelijk maar 40-60 minuten. In tegenstelling tot de groene spliterwt, wordt aangeraden om de gele altijd minimaal 2 uur te laten weken.

De gele spliterwt wordt gebruikt in gerechten zoals Dahl, en in Iraanse recepten. Omdat spliterwten geen velletje meer hebben zijn ze erg lekker in soepen en purees.

Over Trouw

Trouw is specialist in boekweit en glutenvrije oplossingen. In 1702 begonnen als een molen voor bloem en meel, maar doorgegroeid als dé specialist voor de verwerking van peulvruchten, zaden, granen, boekweit en nog veel meer. Trouw in Rotterdam staat bekend als de grootste en meest gespecialiseerde verwerkingsfabriek van boekweitproducten van Europa. Voor welk product u ook kiest, u kunt vertrouwen op de 100% glutenvrije kwaliteitsproducten.

Specificaties

Keurmerken Vegetarisch
Veganistisch

Bereiden en bewaren

Bewaaradvies na openen Na openen verpakking, product droog en afgesloten bewaren
Minimale bewaartemperatuur 15 ºC
Maximale bewaartemperatuur 20 ºC

Ingredienten en voedingswaarden info

Spliterwten geel 100%

Per 100 gram

Energie (kJ) 1523
Energie (Kcal) 359
Eiwitten (gram) 22
Koolhydraten (gram) 61
- waarvan suiker (gram) 6
Vet (gram) 2
- waarvan verzadigd (gram) 0,8
Vezels (gram) 4,7
Zout (gram) 0,04

Allergie-informatie info