Om de Arabische keuken meer toegankelijk te maken voor de horeca organiseert HANOS in samenwerking met Verstegen Spices & Sauces deze Masterclass.

Fatima Marzouki opende in 1997 haar Marokaanse Restaurant El Warda in de Antwerpse Zurenborgwijk. In 2002 volgde in diezelfde wijk het buffetrestaurant Bizanaat.

De Authentic Origin Middle East is een lijn van acht authentieke en zeer complexe specerijenmengselen, voor 100% bestaande uit pure kruiden en specerijen. De mengsels vertegenwoordigen diverse Arabische subculturen, waar specerijen al eeuwen een hoofdrol spelen. De Middle East mixen zijn ontwikkeld door Fatima Marzouki en vervolgens vertaald naar grootschalige productie door Verstegen, waarbij Fatima heeft gezorgd voor de finetuning. Alle passie van de geuren, kleuren en specerijen die in Fatima’s hart zitten, vind je terug in de subtiele specerijenmengselen van Verstegen

Fatima Marzouki is bij de Diwan awards in België benoemd tot vrouw van het Jaar voor vrouwen met een Marokkaanse achtergrond. Ze heeft veel betekend voor deze gemeenschap door deze keuken bekend te maken bij de autochtone Belgische gemeenschap. Fatima probeert met eten de gemeenschappen bij elkaar te krijgen.

Verstegen wil Fatima helpen in haar doel om deze prachtige kleurrijke en warme smaken te integreren in de Europese samenleving. Want dat is zeker, het zijn prachtige pure smaken.

Smaken uit het Midden Oosten, 100% specerijen van topkwaliteit zonder toegvoegd zout.

Fatima staat in haar culinaire passie open voor verschillende smaken en culturen. Ze durft traditionele Arabische gerechten te bereiden, deels met andere ingrediënten. “Arabische families komen er niet graag mee naar buiten”, zegt Fatima. "Maar in familiekring gebruiken ze geregeld lokale producten als spruitjes en witlof". In combinatie met de Arabische keuken zijn die soms verrassend lekker.

U bent van harte welkom!

'Foto: Michael Blanckaert voor Smaak'

Datum en locatie

26-09-2017 11:00 HANOS Eindhoven
03-10-2017 11:00 HANOS Den Haag-Delft