Alcoholvrij en alcoholarm speciaalbier

Alcoholvrij bier was ooit vooral bedoeld voor de Bob, iemand die geen alcohol dronk als hij nog moest rijden. Deze tijd ligt achter ons. Het aandeel alcoholvrij bier en bier met een laag alcoholpercentage (<3%) stijgt juist. Het slechte imago van alcoholvrij bier is verdwenen en steeds meer speciaalbieren zijn ook in een alcoholvrije variant te vinden. In Nederland geproduceerd alcoholvrij bier mag tot 0,1% alcohol bevatten. Maltbier uit het buitenland kan meer alcohol bevatten.


Wij lichten een aantal favorieten uit

Erdinger Alcoholvrij 33cl

Een zeer geslaagd alcoholvrij bier met bovendien mooie isotonische waarden, dus ideaal voor sporters. Lekker Duits tarwebier met een frisse, heldere smaak en een lichte bitterheid in de afdronk.

Bekijk product

Lowlander IPA 0,3% 33cl

Lowlander 0.3% I.P.A. is een India Pale Ale bier met 0,3% alcohol. Het alcoholarme bier is gebrouwen met mango, kardemon en sinaasappelschillen.


Bekijk product

Grolsch Puur Weizen 0,0% 30cl

Grolsch Weizen 0.0% is een natuurtroebel tarwebier. Door het unieke brouwproces is dit bier alcoholvrij met behoud van de volfrisse weizen smaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit.

Bekijk product

Meer alcoholarme speciaalbieren

Inspiratie en trends op het gebied van bier

Speciaalbier shop

Uw horecagroothandel voor speciaalbier

De markt voor speciaalbier is de laatste jaren overspoeld met de meest bijzondere speciaalbieren. De groeiende populariteit heeft er zondermeer voor gezorgd dat de brouwmeesters wereldwijd volop zijn gaan experimenteren met nieuwe ingrediënten en smaken. Zo kennen we tegenwoordig zoete, bittere, fruitige, soepele en zeer krachtige bieren. 

Met zoveel verschillende soorten helpen wij u daarom graag op weg om deze zoveel mogelijk te benutten. Ontdek het assortiment per biersoort en lees hoe speciaalbieren het beste met uw gerechten te combineren zijn.

Naar de speciaalbier shop


Wilt u ook gebruik maken van de speciaalbieren shop, maar bent u nog geen klant?

Registreer u vandaag nog als HANOS-klant en krijg toegang tot het hele assortiment speciaalbier en veel meer voordelen!

Ontdek meer voordelen