Het is weer aspergetijd!

Inspirerende aspergerecepten

Gebakken asperge met warmgerookte zalm

Bekijk een aantal inspirerende aspergerecepten op onze receptenpagina. Van gegratineerde lange pasta met asperges tot asperges met perfecte eidooiers of aspergeloempia's. U vindt ze hier.

Een paar aspergetips:

  • Zijn de asperges vers? Test het door met een klein sneetje in de asperge te maken; als er vocht uitkomt, zit u goed! Of wrijf twee asperges langs elkaar:als ze een piepend geluid maken, komen ze vers uit de aarde.
  • Bewaar asperges in een vochtige theedoek in de groentelade van uw koelkast. Ze zijn dan 3 tot 4 dagen houdbaar.
  • Wilt u de asperges langer bewaren, vries ze dan in. Schil de asperges zorgvuldig. Was en droog ze alvorens ze in een plastic diepvrieszakje in de vriezer te leggen. De asperges zijn nu vier tot zes maanden houdbaar.
  • Asperges ontdooien? Ontdooi de asperges nooit op de normale manier, maar leg de ingevroren asperges als een ijsklomp in kokend water.

Aspergeproducten

Ondanks dat het seizoen voor asperges van de koude grond nog niet officieel van start is, vindt u weer volop aspergeproducten in ons assortiment. Van heerlijke verse Hollandse asperges tot handige aspergepannen en vlijmscherpe dunschillers.


 

ban_act_asperge_algemene_info_1603_747x498.jpg

Van alles over de asperge

Van oorsprong tot de aspergeteelt: lees van alles over de asperge op de pagina 'De asperge samengevat'.

Lees meer over de asperge

ban_act_asperge_weetjes_1603_747x498.jpg

Aspergeweetjes..

Wist u dat de asperge familie is van de lelie? Of dat er ook paarse asperges bestaan? Bekijk alles wat u misschien nog niet weet over asperges op de pagina 'Aspergeweetjes'.

Wist u dat...?