Asperges

Asperges

Het aspergeseizoen is weer geopend!

Dé seizoensgroente waar iedereen van smult. Bij HANOS vindt u diverse soorten asperges en aspergeproducten. Van heerlijke verse Hollandse asperges tot handige aspergepannen en vlijmscherpe dunschillers. Gedurende het aspergeseizoen in het voorjaar vindt u deze uiteraard ook volop bij ons in het assortiment.


Ontdek onze verse asperges:

Bekijk ook ons volledige asperge-assortiment en asperge gerelateerde producten.

Ontdek asperge-assortiment


Alles over de asperge

Alles over de asperge

De asperge, ook wel de ‘koningin der groenten’ genoemd, is een struikachtige plant die bij een juiste behandeling vanuit haar houtachtige wortelstokken nieuwe scheuten vormt. Wij leggen u graag meer uit over deze bijzondere groente. Van oorsprong tot teelt, maar bijvoorbeeld ook hoe u verse asperges herkent en hoe u asperges het beste kunt bewaren.

Lees meer over de asperge

Soorten asperges

Asperges komen voor in verschillende kleuren. Wij leggen de verschillen voor u uit.

Witte asperges | HANOS

Witte asperges

Wanneer de asperges onder de grond worden geteeld en dus nooit zonlicht zien, blijven ze blank van kleur. Vandaar ook wel de bijnaam ‘het witte goud’. Witte asperges hebben een delicate, lichtzoete smaak en worden traditioneel gegeten met aardappelen, een gekookt ei, ham of gerookte zalm en een botersaus.

Groene asperges | HANOS

Groene asperges

Groene asperges groeien boven de grond en krijgen hun karakteristieke groene kleur van zonlicht. Ze hebben een sterkere en kruidigere smaak dan witte asperges, hoeven niet geschild te worden (wel even de onderkant afsnijden) en kunnen zowel rauw als bereid gegeten worden.

Paarse asperges | HANOS

Paarse asperges

Iets minder bekend is de paarse asperge. Deze groeit ook boven de grond en dankt zijn kleur aan het authocyaan pigment. Paarse asperges bevatten 20% meer suiker dan de witte en groene variant, waardoor ze logischerwijs een stuk zoeter van smaak zijn. Paarse asperges zijn verkrijgbaar vanaf mei.

Aspergeritief

Aspergeritief

Asperge leent zich uitstekend om kleine bites van te maken. Heerlijk als amuse of als hapje bij een glas witte wijn. Van dit ‘aspergeretief’ vindt u 12 interessante recepten op ons online platform FoodXperience.

Bekijk alle aspergehapjes

Meer recepten met asperges

Op ons online inspiratieplatform FoodXperience vindt u de mooiste recepten met asperge. Wij lichten een aantal recepten voor u uit.

Bekijk alle aspergerecepten


Asperges en wijnen

Bij het selecteren van de juiste wijn bij aspergegerechten is het belangrijk dat de aroma’s in de wijn voorrang geven aan de asperges voor een harmonieuze combinatie. Onze wijnspecialisten selecteerden voor u een aantal fruitige, frisse witte wijnen met een zachte zuurgraad, die goed combineren met asperges.

Bekijk de wijnen hieronder:

Alles over de asperge

Aspergeweetjes

Wist u dat de asperge familie is van de lelie? En dat de asperge in de top 3 schoonste groenten van Nederland staat? Deze en meer interessante weetjes over de asperge zetten wij voor u op een rij.

Bekijk aspergeweetjes