Australische wijn

Australische wijn

Australië, een gigantisch land met in het uiterste westen en in het uiterste zuidoosten een levendige wijnindustrie. De oudste wijngaarden liggen in de Barossa Valley, daarnaast zijn er al meer gebieden waar de wijnbouw zich ontwikkeld heeft. Deze wijnmakers streven dan ook naar een steeds hogere kwaliteit.

Bekijk alle Australische wijnen

Maak kennis met een selectie Australische wijnhuizen

Hieronder vindt u een selectie van onze Australische wijnhuizen met vermelding van de wijnstreek. U kunt ook via het menu aan de linkerzijde direct naar uw favoriete wijnhuis navigeren. Per wijnhuis is aangegeven welke wijnen (rood, wit, rosé) zij produceren en ook of zij biologische en/of mousserende wijnen in het assortiment hebben.


De Bortoli Lorimer - Nieuw-Zuid-Wales

De Bortoli is een grote wijnproducent in Australië, maar nog steeds een familiebedrijf in hart en nieren. Uitgangspunt van De Bortoli is altijd de wijngaard.

De filosofie hierbij is dat een goede wijn de weerspiegeling moet zijn van wijngaard en druivensoort. Om deze reden worden de druiven ook volledig duurzaam verbouwd. De Lorimer serie wordt exclusief door HANOS op de markt gebracht.

De Bortoli Lorimer | rood, wit, rosé

Michel Chapoutier - Victoria

Michel Chapoutier, een pionier op wijngebied. In 1998 kwam Michel in aanraking met de Terlato familie in Australië en dat was het begin van een zeer succesvol avontuur met shiraz-wijnen uit de Australische Pyreneeën.

In navolging van dit succes kocht Michel in 2009 de Esteivera wijngaard. In Portugal, in het midden van de Douro vallei, begon hij met de productie van twee wijnen, gemaakt van de touriga nacional druif. De Pinteivera en Eleivera hebben inmiddels hun sporen verdiend op de internationale wijnmarkt.

Michel Chapoutier | rood, wit

(terug naar boven ↑)


Penfolds - Zuid-Australië

Penfolds is één van de oudste iconische Australische wijnmerken met een geschiedenis en erfgoed die de Australische reis van koloniale nederzetting tot heden weerspiegelen. Sinds de oprichting in 1844, slechts acht jaar na de stichting van Zuid-Australië, speelt Penfolds een cruciale rol in de evolutie van het wijnmaken in Australië én de wereld.

Vandaag de dag blijft de Penfold’s collectie de onderscheidende, consistente en herkenbare Penfolds ‘huisstijl’ tonen; de ultieme expressie van Penfold’s eerbiedwaardige traditie van het selecteren van het beste fruit uit de beste regio’s. Deze traditie wordt zorgvuldig bewaard door de zeven wijnmakers die samen meer dan 150 Penfolds oogstjaren aan kennis bundelen.

Penfolds | rood, wit

(terug naar boven ↑)


Wyndham - Nieuw-Zuid-Wales

George Wyndham is de grondlegger en oprichter van Australische shiraz. Met visie en moed plantte hij in 1830 de eerste commerciële shiraz wijngaard van Australië en creëerde een duidelijk rijke, robuuste stijl van wijnmaken.

George Wyndham BIN wijnen zijn multiregionale blends met fruit afkomstig uit de beste wijnbouwregio’s van Australië. De wijnen weerspiegelen de volle en intens fruitige stijl waar George Wyndham om geroemd wordt.

Wyndham | rood, wit

(terug naar boven ↑)


19 Crimes - Nieuw-Zuid-Wales

Mensen die schuldig werden bevonden aan minstens één van 19 zware misdaden, werden door de Engelsen veroordeeld tot een leven in Australië. Dit deden ze om de reeds overbevolkte Engelse gevangenissen te ontlasten. Deze straf door “vervoer” begon in 1788. Vele wettelozen stierven op zee tijdens de barre tocht naar Australië. Voor de onbehouwen gevangenen die de reis overleefden, wachtte een nieuwe wereld. Als pionier aan het front van de gevangenen kolonie vormden zij een nieuw land en leven. Deze wijn viert de regels die zij braken en de cultuur die zij bouwden.

19 Crimes | rood, wit

(terug naar boven ↑)