De perfecte winter barbecue

Ga voor alle BBQ's en benodigdheden naar HANOS, ook in de winter!

Wie denkt dat barbecueën alleen geschikt is voor in de zomer, heeft het mis. De winter BBQ wordt elk jaar populairder. Graag helpen we u met de beste tips en producten voor een perfecte winter BBQ. Het voordeel is dat wij u als groothandel ook gelijk kunnen voorzien van alle producten voor bij en óp de winter barbecue.


De basis: een goede winterbarbecue

Winterbarbecues zijn bestand tegen koude temperaturen en zijn afsluitbaar, waardoor ze goed de warmte binnen houden. Daarnaast is het belangrijk dat de barbecue van dik materiaal is, de kamado BBQ is hiervoor de beste keuze. De kamado’s van Big Green Egg of Patton zijn van hoge kwaliteit en geven u de ultieme grillervaring. Deze barbecues zijn gemaakt van keramiek, waardoor het mogelijk is de temperatuur van de barbecue veel hoger te krijgen en beter te controleren dan bij traditionele houtskool BBQ's.

OFYR

De OFYR is uiterst geschikt voor een winterse BBQ. Bij een traditionele vuurschaal verdwijnt de meeste hitte in de lucht, maar bij de OFYR wordt de hitte opgeslagen in de plaat en die straalt de warmte vervolgens tot wel twee meter uit. Net als een traditioneel kampvuur brengt de OFYR mensen samen. Laat uw gasten onder het genot van een warme drank en goed eten genieten rondom de OFYR.

De OFYR kan daarnaast in alle weersomstandigheden buiten blijven staan en hoeft niet afgedekt te worden. De sokkel is gemaakt van weervast cortenstaal (koperhoudende staalsoort).

Bekijk ons aanbod OFYR

OFYR

Must haves

Maak uw barbecue compleet! Wij hebben dé barbecue must haves op een rijtje gezet, denk aan barbecuehandschoenen, steakmessen, grillspies en een marinade injector.

Maak het tijdens de winter BBQ daarnaast ook warm en gezellig met sfeerlichtjes, kleedjes, terrasverwarmers en vergeet een grote ketel voor de glühwein niet! Ook is een goede vleesthermometer van belang, zodat u er zeker van bent dat ondanks de lagere tempratuur van de barbecue het vlees goed gaar is. Houd er daarbij ook rekening mee dat u door de kou meer brikketen of kolen zult verbruiken.

STEAK- & PIZZAVORK
1,75 1,05

per stuk

STEAKVORK JUMBO

Steakvork jumbo

Tramontina

2,95 1,77

per stuk

STEAKMES JUMBO

Steakmes jumbo

Tramontina

4,75 2,85

per stuk

STEAK- & PIZZAMES

Steak- & pizzames

Tramontina

1,75 1,05

per stuk

Alle ingrediënten voor winterse BBQ

Een barbecue in de winter vraagt ook om andere gerechten en drankjes dan in de zomer. Denk bijvoorbeeld aan hert of eendenborst in de hoofdrol, winterse groenten als bijgerecht en een warm dessert. Het is handig dunnere stukken vlees of vis te gebruiken of u kunt overwegen al gegaarde producten te gebruiken.

Lees ook de BBQ-bereidingstips van Leonard Elenbaas of bekijk de door onze culinair adviseurs geselecteerde recepten op FoodXperience.

Bekijk de barbecue recepten

De beste boeken voor (winter-) BBQ liefhebbers


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor de winter

Warmte van de winter

Bij HANOS vindt u alles voor het creëren van een warme winter!

Laat u inspireren