De kaart van Bar Muza

"Alle dagen open, alle dagen lekker eten." Bar Muza in Lier laat over zijn missie geen misverstand bestaan. De moderne villabistro aan de rand van de historische binnenstad is vol in bedrijf op elk eetmoment van de dag. Van 9 uur tot 23 uur bereidt de keuken met verse ingrediënten voor elk wat wils.

Alles komt vers uit eigen keuken?

“Zeker. Tot de tomatenpuree toe. Maar het geldt ook voor klassiekers als paling in het groen, gehaktbrood en gebakken mosselen. Vanzelfsprekend gebruiken we ook voor onze suggesties alleen ingrediënten van het seizoen. Dat we alles zelf bereiden, legt wel druk op de keuken. Als de druk het niet toelaat om iets ingewikkelds te koken, kiezen we ervoor om bepaalde gerechten dan maar niet op de kaart te zetten. Vers gaat voor alles.”

Wat zijn de populairste gerechten?

“Tijdens de lunch zijn dat zeker de toasten en de pasta’s. Bij het menu zijn de suggesties op de aparte kaart de hoofdmoot. Voordat we het roer omgooiden waren de hamburgers favoriet. “

Muza is vroeg open, hoe zit het met ontbijters?

“Op weekdagen kan iedereen zijn ontbijt zelf samenstellen. Op zaterdag en zondag bieden we ontbijtbuffetten. Het ontbijtbuffet is enorm populair. Per weekeinde hebben we 240 tot 250 ontbijtgasten. In de ochtend en overdag is hier trouwens een heel andere sfeer dan ’s avonds. Na vijf uur heerste hier echt een warm restaurantgevoel.”

Is er vraag naar de vegetarische gerechten?

“Met een V-tje geven we aan welke gerechten geschikt zijn voor vegetariërs. Daar is veel belangstelling voor. Wat we ook merken is dat er hoe langer hoe meer mensen glutenvrij willen eten. Wij proberen daarop zo goed mogelijk in te spelen. Zo zijn al onze pasta’s voor een meerprijs van 2 euro verkrijgbaar in een glutenvrije variant.”

Jullie hebben ook zalen?

“Voor zaalverhuur werken we samen met de kerk. Wel hebben we in het restaurant een kleine vide voor maximaal 35 mensen. Daar zijn trouwens ook enkele plekken te vinden voor gasten die hier met hun laptop willen werken of studeren.”

Signatuurgerecht

Alles vers uit eigen keuken. De suggesties zijn 's avonds tijdens het diner het meest in trek. Zoals gevulde aardappel met gegrilde kreeft, spinazie, look, een crème van mousselinesaus en citrusparels. Bekijk het recept in onze receptendatabase.

Lees meer over Bar Muza in onze Courant.

ban_nic_kaart_van_bar_muza_personeel_1606_747x498.jpg
ban_nic_kaart_van_bar_muza_interieur_01_1606_747x498.jpg
ban_nic_kaart_van_bar_muza_interieur_02_1606_747x498.jpg
ban_nic_kaart_van_bar_muza_1606_747x498.jpg
ban_nic_kaart_van_bar_muza_gerecht_1606_747x498.jpg