Bijzonder vlees

Voor de feestdagen

Tijdens de feestdagen serveert u graag iets bijzonders. Met een mooi stuk vlees in uw gerechten of op een borrelplank lukt dit gegarandeerd. Wij zetten een aantal bijzondere stukken vlees voor u op een rij: Jack's Creek Wagyu, Gandaham en de worsten van Brandt & Levie.


Jack's Creek Wagyu

The superior Australian Wagyu brand

Jack's Creek Wagyu

Wagyu is de kaviaar onder het vlees. Geroemd om het rijk gemarmerde vlees. Wagyu is van oorsprong een Japans runderras. `Wa’ is een oude verwijzing naar het land Japan en `gyu’ betekent rundvlees. Het Japanse Wagyu ras werd in 1991 in Australië geïntroduceerd en gekruist met lokale Black Angus runderen.

Jack’s Creek heeft als één van de eerste Australische bedrijven het voortouw genomen om Wagyu runderen te introduceren in de markt. Op de natuurlijke graslanden van Oost-Australië kunnen de runderen heerlijk grazen. De samenstelling van het vlees bestaat maar liefst uit 88% Tajima Wagyu en 12% Black Angus. De Wagyu runderen worden 440 dagen graangevoerd zonder toegevoegde hormonen. Dit speciale granendieet zorgt voor de zeer gemarmerde kenmerken van Wagyu rundvlees. Het resultaat is heerlijk sappig en zacht vlees - bijna boterachtig - dat letterlijk smelt op de tong!

Heeft u interesse in één van de onderstaande stukken Wagyu rund? Informeer naar de mogelijkheden tot bestellen bij uw HANOS groothandels.

Rundernek

Rundernek | 30311250

Vlees, afkomstig uit de hals van het rund.

Runderpicanha

Runderpicanha | 30311260

Het staartstuk van het rund. Dit vlees heeft een prachtige vetmarmering!

Runderbavette

Runderbavette | 30311270

Mooi met vet dooraderd stuk vlees uit de ‘vang’ van het rund.

Runderhaas

Runderhaas | 30311280

Runderhaas wordt gesneden uit een deel van de lende.

Runderribeye

Runderribeye | 30311240

De rib-eye dankt zijn malsheid en volle smaak aan de hoge graad van marmering.

Runderstriploin

Runderstriploin | 30311230

De dunne lende van het rund en heeft een fijne structuur.


Gandaham

,

Gandaham is dé delicatesse uit Gent - Oudkeltische benaming voor de stad - én geliefd vanwege de pure smaak; varkensvlees en zeezout. Het ambachtelijke proces van droogzouten zonder het gebruik van nitraten en het natuurlijke rijpingsproces geeft het unieke aroma, dat zo kenmerkend is voor de Gandaham.

De ham kent zijn oorsprong in de jaren 50. Rauwe ham werd destijds al gemaakt door Roger Cornelis en zijn echtgenote Maria Mattheeuws, die in 1954 een slagerij startten. In 1980 besloot zoon Dirk Cornelis te experimenteren met een droogzoutingstechniek volgens een oud Vlaams procedé, waarbij het vocht aan het vlees wordt onttrokken, maar de jus in de ham blijft. Anno 2020 heeft het Gentse streekproduct het hart van vele chefs en horecazaken van over de hele wereld veroverd. Wij kunnen ze dan ook niet anders dan gelijk geven!

Gandaham

Gandaham grand cru

Gandaham grand cru

Drie heerlijke Grand cru producten die perfect zijn voor carpaccio.

1. Gandaham Grand Cru (31102379)
Bereid met de beste hammen van in België gekweekte en met graan gevoederde varkens. Varkensrassen zoals ‘Duroc’ en ‘Landras’ worden gevoederd met granen, olijfolie en brasvoeder waardoor het vlees een nog betere smaak krijgt. De bereiding van de ham gebeurt door inwrijven met zeezout, koude rijping en langzame droging van 12 tot 14 maanden.

2. Black Angus Grand Cru (31102360)
Ganda bereidt hammen op een traditionele manier van droogzouten. Het ambachtelijke proces van Ganda is toegepast op de gerijpte ‘Black Angus Grand Cru’. Na een rijping van 9 maanden heeft de lekkernij een fluweelzachte structuur, een intense smaak en een rijk aroma.

3. Wagyu Grand Cru (31102660)
Deze ham is afkomstig uit Australië. De ‘platte bil’ wordt ingezouten met zeezout en minstens 11 maanden gerijpt en gedroogd, volgens de bewaarwijze van Ganda Ham. Dankzij de typische dooradering krijgt deze delicatesse een intense smaak en een vol aroma.


Brandt & Levie

Brandt & Levie

Worstmakers

Als chefs draaiden ze hun eerste worsten in de keukens van Amsterdamse toprestaurants. Daar begon de liefde voor worst voor Jiri Brandt, Samuel Levie en Geert van Wersch. Een reis door Italië met wijze lessen van gerenommeerde slagers zorgde voor het begin van hun avontuur: een eigen worstmakerij.

Worsten naar eigen recept, in spannende smaakcombinaties én met verrassende ingrediënten. De basis? Diverse delen van goed gehouden Nederlandse varkens; van vlees van de schouder en nek tot stukken van de achterpoot.


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor de feestdagen

Smaken van de feestdagen

Bij HANOS vindt u alles om uw gasten smakelijke feestdagen te bezorgen!

Laat u inspireren