Anders dan anders: bijzondere wijnen uitgelicht

Sommige wijnen vallen op door hun vinificatie, smaak, kleur of herkomst. Wij hebben een aantal wijnen die net iets ‘anders’ zijn voor u uitgelicht. Met de wijnen op deze pagina zet u gegarandeerd iets bijzonders op tafel.

082.00630.jpg

Rood & zoet: Muscat de Beaumes de Venise rouge

Muscat de Beaumes de Venise rouge is een zeer zeldzame wijn. De bijzondere rode muskaatwijn wordt gemaakt van blauwe muskaatdruiven. Muscat uit deze regio is bijna altijd wit, slechts 1,8 hectares zijn beplant met deze rode variant. De wijn wordt eigenlijk alleen op het domein verkocht, maar wij hebben voor u flessen kunnen bemachtigen.

De wijn heeft een geconcentreerde rode kleur, een uitgesproken aroma met veel fruit en impressies van kers en pruimen. De complexe neus wordt beheerst door chocolade en donker rood fruit tonen. In de mond een explosie van zwart en rood fruit.

08200630 | fles 50 cl

084.00330.jpg

Bevroren druiven: Golden Spiral Ice

Voor deze auslese uit het Duitse Rheinhessen worden alleen rijpe druiventrossen of druiven gebruikt met zogenoemde edele rotting (pourriture noble). De wijn is deels met bevroren druiven gemaakt. Golden Spiral Ice heeft een mooie gouden kleur en een licht stroperige en romige consistentie. Met aroma's als honing, abrikoos en exotisch fruit is deze wijn perfect in te zetten als dessertwijn.

08400330 | fles 375 ml

085.00698.jpg

Zeldzame wijn: Schloss Proschwitz

Schloss Proschwitz ligt bij Meissen in het oosten van Saksen. Prinz von Lippe kocht in 1990 de oude familiewijngaarden en het kasteel terug na de val van de muur en begon met een grondige renovatie van zowel de wijngaard als het kasteel. Op het landgoed groeit onder meer de zeldzame druif elbling; eens de meest aangeplante druivensoort van Duitsland, maar inmiddels bijna overal verdwenen.

De smaak lijkt veel op die van de druif riesling, maar dan net even zachter en vriendelijker. De wijnbouw concentreert zich met name op de noordoostelijke heuvels langs de Elbe die het zonlicht reflecteert en warmte vasthoudt. Hierdoor is de elbling van Schloss Proschwitz droger met meer frisse zuren in vergelijking met elblings uit het Moezel-gebied.

08500698 | fles 75 cl 

091.00449.jpg

Senza Alcol: Donelli alcoholvrij

Donelli maakt in Modena een superieure mousserende druivensap die door veel wijndrinkers als een van de beste ter wereld wordt gekenmerkt. Bij diverse officiële gelegenheden waar geen alcohol geschonken mag worden zijn gasten telkens weer zeer verrast over de kwaliteit van deze mousserende alcoholvrije wijnen.

09100207 | rosé | fles 75 cl
09100458 | rood | fles 15 cl
09100449 | wit | fles 75 cl

085.64263.jpg

In de mix: Gemischter satz Dürnberg Kirchberg

In de Oostenrijkse Kirchberg-wijngaard groeien vier druivensoorten door elkaar heen. Ze worden geoogst op het moment dat de wijnmaker van Dürnberg de tijd rijp vindt. Het is dan ook een jaarlijks wisselende blend van Grüner Veltliner, Gewürztraminer en Weisburgunder. De wijn is diep fruitig en heeft complexe aroma’s van appel, wit fruit en fijne kruiden. In de mond vol en geconcentreerd, met geroosterde amandelen, een hint van rozenblaadjes, mineraal en krachtig in een lange afdronk.

08564263 | fles 75 cl

090.98113.jpg

‘Dit is geen wijn’: Louis Royer Pineau

Geen wijn, maar wel gemaakt van wit of rood druivensap en een cognacdistillaat. Drink deze drank puur, gekoeld of als aperitief. Heerlijk; een ‘pineautje’ om mee te beginnen. De pineau gaat ook uitermate goed samen met bijvoorbeeld blauwschimmelkaas en chocolade.

09098113 | wit |fles 75 cl 
09098140 | rood | fles 75 cl 

085.33960.jpg

Deze Lambrusco’s zijn van sterrenniveau. Ook bij één van de beste restaurants ter wereld, Francescana Bottura*** in Modena, wordt Gaviolo lambrusco van Donelli geschonken.

Gavioli Ancestrale

Deze Lambrusco wordt gemaakt op de ouderwetse manier. De beste druiven worden geselecteerd en met de hand geplukt. Na een zachte persing vindt de eerste fermentatie plaats op een gecontroleerde temperatuur. De zachte bubbels worden verkregen door de re-fermentatie van de overgebleven suikers. Dit geeft de wijn een zeer uitbundige geur en smaak. De Lambrusco is verrassend en breed inzetbaar bij spijzen. De smaak is strak droog en elegant gecompliceerd . Iedere fles is een unieke beleving.

08533960 | fles 75 cl

Gavioli Methode Classico Brut

De wijnstokken gedijen in een alluviale bodem bestaande uit zand en klei. In september worden de druiven met de hand geplukt. Na een selectie van de beste druiven start de vinificatie middels een zachte persing. De eerste gisting vindt plaat bij een gecontroleerde temperatuur. Na de botteling worden de flessen opgestapeld en gedurende de achttien maanden hierna vindt verdere gisting plaats op de fles. Ook deze Lambrusco is anders dan u verwacht. De Gavioli Classico Brut is droog en fris met minerale geuren, hinten van kastanjes, broodkorst en Franse croissant. Dit zorgt voor een mooie, elegante, en droge afdronk.

08533930 | fles 75 cl