VIVE LE BISTRO

We kennen ze wel, de knusse bistro’s in Lyon en Parijs. Een plek waar de lokale bevolking samenkomt om te eten, te praten en te lachen. Waar het eten lekker is en de prijs laag. Eenvoudige kleine tafeltjes met rood-witte kleedjes, rinkelende glazen en geroezemoes. Deze sfeer van de Franse bistro’s beleeft een ware revival.

Bij deze entourage hoort een makkelijke wijn, zonder pretenties en betaalbaar. Het is de kunst om de toppers onder de ‘makkelijke wijnen’ te vinden; wijnen waar uw gasten graag nog een glas van bestellen. Die kunst verstaan wij als geen ander.


Uitgelicht
NUVOTÉ

In het zuiden van Frankrijk, bij Domaine Foncalieu, is jarenlang gewerkt aan een nieuwe druivensoort: artaban. Uniek voor Frankrijk, want daar domineren al eeuwenlang dezelfde druivenrassen. De eigenaren van Foncalieu gingen op zoek naar een druif die bestand is tegen de huidige klimaatveranderingen; uiteraard met respect voor de wijntraditie in de Languedoc. Het resultaat is een frisse robijnrode wijn, gemaakt zonder sulfiet.

De oplage is zeer minimaal en daardoor nog te klein om te exporteren. Toch hebben onze vinologen een selectie van deze bijzondere wijn weten te bemachtigen; exclusief voor HANOS!

Robijnrode wijn met in de neus blauwe bessen en kruisbessen. In de mond soepel en fris met een smaak van zwarte bessen. De wijn combineert goed bij vleesgerechten.

Casual dining

Een selectie heerlijke, betaalbare bistrowijnen:

PINK DE KRESSMANN
6,75 5,95

per fles

SABLES D'AZUR ROSE

Sables d'azur rose

Baron gassier