Bloem als basis

Dé basis voor brood blijft natuurlijk het juiste type meel of bloem. Speciaal voor de zelfbakkende chefs lichten we een aantal soorten uit, zodat de keuze en bereiding een stuk makkelijker wordt.

Overigens worden de termen bloem en meel vaak in één adem genoemd, terwijl er wel degelijk verschillen zijn. Zodra graansoorten worden gemalen, ontstaat meel. Hierin zijn kiemen en zemelen nog aanwezig. Als de meel wordt gezeefd, blijft bloem over. Bloem is dus zachter van structuur en witter van kleur dan meel.

ban_spc_brood_tarwemeel_pain_de_campagne_1609_747x747.jpg

Tarwemeel voor pain de campagne

Samenstelling: mix van gedeeltelijke voltarwemeel, tarwe-eiwit en zout.

  • 330 gram meel
  • 200 ml water (27 graden Celsius)
  • 15 gram boter
  • 3,6 gram zout
  • 3 gram droge of 6 gram verse gist
  • eventueel 2 gram suiker
  • Afbakken op 230 graden Celsius

Meel boerenbrood
232.19048 | zak 5 kilo

ban_spc_brood_tarwemeel_pain_complet_1609_747x747.jpg

Tarwemeel voor pain complet

Samenstelling: mix van vol tarwemeel, tarwe-eiwitten en mout.

  • 330 gram tarwemeel
  • 200 ml water (27 graden Celsius)
  • 15 gram boter
  • 5 gram zout
  • 4 gram droge of 8 gram verse gist
  • eventueel 2 gram zout
  • Na het rijzen afbakken op 230 graden Celsius

Meel volkorenbrood
232.19090 | zak 5 kilo

ban_spc_brood_boekweitmeel_galettes_1609_747x747.jpg

Boekweitmeel voor Franse galettes

Basisrecept voor boekweitpannenkoekjes:

  • 250 gram boekweitmeel
  • theelepel zout
  • 1 ei
  • 500 ml water

Boekweitmeel
farine de sarrasin
232.02080 | zak 1 kilo

ban_spc_brood_zelfrijzend_bakmeel_1609_747x747.jpg

Zelfrijzend bakmeel

samenstelling: mix van tarwemeel en bicarbonaat Wij gebruiken dit meel graag voor het bakken van onder meer scones en soda bread. Ook voor het bakken van een cake of wafels is dit meel een goede optie. Basisrecept voor cake:

  • 300 gram bakmeel
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • vanille
  • 200 gram boter
  • Afbakken op 180 graden Celsius

Zelfrijzend bakmeel
232.19056 | zak 5 kilo

ban_spc_brood_bloem_wit_brood_1609_747x747.jpg

Bloem voor wit brood

Samenstelling: mix van tarwebloem, tarwe-eiwit en mout
Basisrecept voor een wit brood van 500 gram:

  • 330 gram bloem
  • 200 ml water (27°C)
  • 15 gram boter
  • 3,6 gram zout
  • 3 gram droge gist (of 6 gram verse gist)
  • eventueel 2 gram suiker
  • na het rijzen, afbakken op 230°C

Bloem witbrood
232.19195 | zak 5 kilo