Winters Bouquet Garni

We kennen allemaal hét klassieke bouquet garni: een samengebonden kruidenbuiltje bestaande uit peterselie, tijm en laurier. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden met smaken die bij dit seizoen passen. Denk aan kaneel, steranijs, nootmuskaat, vanille, kruidnagel, piment, zwarte peper en ga zo maar door. Het zijn smaken die grote invloed hebben op het gerecht dat u maakt. We inspireren u graag om hiermee aan de slag te gaan.

Onze chefs hebben vier winterse ‘kruidenbuiltjes’ voor u samengesteld met daarbij passende gerechten.


Bouquet van vanille, bloedsinaasappel & witte chocolade

De bloedsinaasappel past helemaal in het winterseizoen! Samen met de warme smaken van vanille en witte chocolade vormt deze dan ook een verrassend bouquet.

Diverse bereidingen van bloedsinaasappel, witte chocolade en vanille.
Diverse bereidingen van bloedsinaasappel, witte chocolade en vanille.

Het gerecht

Een mousse van witte chocolade en vanille met verschillende bereidingen van bloedsinaassappel, zoals gelei van bloedsinaasappel, gemarineerde bloedsinaasappel en krokantje van bloedsinaasappel.

Bekijk het recept op FoodXperience

Onze chefs gebruikten hiervoor onder andere:

Bouquet van gember, rode peper & bergamot

Een winters bouquet met een Aziatische tintje! De klassieke, smaakmakende combinatie van gember en rode peper met de frisse bergamot zorgt voor een spicy winter.

Bouquet van gember, rode peper & bergamot
Bouquet van gember, rode peper & bergamot

Het gerecht

Een rendang van kalfswang, panna cotta van geroosterde puntpaprika en een jelly van gember en bergamot.

Bekijk het recept op FoodXperience

Onze chefs gebruikten hiervoor onder andere:

PAPRIKA GEBRATEN 450GR
2,70

per pot

Bouquet van vadouvan

We kunnen vadouvan het beste omschrijven als een vol aromatische, gefermenteerde specerijenmix uit India. Deze mix bestaat onder andere uit ui, knoflook, komijn en fenegriek. Een typische winterse smaakmaker, heerlijk!

Bouquet van vadouvan
Bouquet van vadouvan

Het gerecht

Dit gerecht bestaat uit gamba dimsums geserveerd met sojavinaigrette en gamba’s in vadouvanbeslag geserveerd met vadouvanrijstballetjes, emulsie van kokos en tom ka kai en spicy tomatencompote.

Bekijk het recept op FoodXperience

Onze chefs gebruikten hiervoor onder andere:

BLACK BEANSAUS  GARLIC LKK
2,75 2,35

per pot

YUZU SAP KAYJU 100%
8,60

per fles

Bouquet van steranijs, kaneel & zoethout

De wintermaanden lenen zich bij uitstek om te werken met specerijen als steranijs, kaneel en zoethout. Combineer dit met karamel voor een extra warm wintergevoel!.

Het gerecht

Dit bouquet komt terug in een worteltjes dessert met een cheesecake in de vorm van worteltjes, worteltjescake, karamelsaus met specerijen en krokante blaadjes van roomboter karamel.

Bekijk het recept op FoodXperience

Onze chefs gebruikten hiervoor onder andere:


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor de winter

Warmte van de winter

Bij HANOS vindt u alles voor het creëren van een warme winter!

Laat u inspireren