Bar-le-Duc

100% gerecyclede fles, als enige in Nederland.

Iedereen kent de 2 liter pakken van Bar-le-Duc, maar zijn ook in flessen verkrijgbaar. Een hele speciale fles, Bar-le-Duc is namelijk het enige merk op de Nederlandse markt die haar flessen voor 100% maakt van gerecycled plastic. De flessen zijn dus niet alleen volledig recyclebaar (zoals elke PET fles dat is), maar zijn ook al gemaakt van gerecycled plastic. Hierdoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden, Bottle to bottle noemen we dat.

De verschillende varianten

Bar-le-Duc heeft verschillende varianten beschikbaar in fles. Zo is er koolzuurvrij en koolzuurhoudend water verkrijgbaar, maar ook koolzuurhoudend water met verschillende smaakjes. Een sterk groeiend segment binnen de frisdranken omdat deze producten geen calorieën bevatten maar wel smaak. De populaire smaken hierbij zijn citroen, framboos en Granny Smith en nu direct te bestellen bij Hanos.

Het water van Bar-le-Duc

Het water van Bar-le-Duc wordt gewonnen op de Utrechtse Heuvelrug dus is een puur Nederlands merk. Op 140m diepte ligt de mineraalwaterbron, vanwaar het water direct wordt gebotteld. Wist u dat de naam Bar-le-Duc afkomstig is van de oorspronkelijke bron in Brabant? Deze bron lag namelijk in Baarle-Hertog. Hertog is vervolgens vertaalt naar het Frans, wat Duc is. Zo krijg je Bar-le-Duc!