banner Hanos.jpg

Eén fles, eindeloze mogelijkheden

Panna cotta betekent niets anders dan gekookte room en is een echte Italiaanse klassieker die straalt van eenvoud. Deze wordt vaak in glaswerk of porseleinen potjes geserveerd. Debic Panna Cotta is ook perfect in te zetten voor puddinkjes, triffles en espuma’s.

Van de klassieke Panna Cotta

Een goede panna cotta onderscheid zich door het gebruik van net genoeg gelatine. Deze moet voldoende binding geven om de panna cotta op te kunnen lepelen maar het moet wel lekker wegsmelten in de mond.

Daarom hebben wij onze receptuur geoptimaliseerd:
  • Romiger mondgevoel door een hoger vetgehalte
  • Zachtere structuur door een hoger roomgehalte
  • Minder gelatine
  • Dezelfde functionaliteit: sifongebruik, geloste toepassing en het toevoegen van smaakstoffen
  •  

Tot puddinkjes, triffles en espuma’s

pudding debic vierkant.jpg

Puddinkjes

De vorm van deze geloste panna cotta doet u waarschijnlijk denken aan de Mona toetjes. Echter met deze puddinkjes kunt u uw creativiteit de vrije loop geven. Experimenteer door room met bijzondere smaken te infuseren en te combineren. Zoals bijvoorbeeld met rode biet, cassis en viooltjes. 

Trifle spekkoek_vierkantjpg.jpg

Trifles

De klassieke trifle is een nagerecht uit de Engelse keuken en bestaat uit meerdere lagen in een glas of een glazen kom. Met deze manier van opbouwen, zijn vele variaties mogelijk: zo kun je verschillende smaken combineren waarbij de gast met een lepelbeweging alle smaken vangt.

Espuma cassis_MG_80291.jpg

Espuma's

Espuma is Spaans voor schuim en is een bereidingstechniek waarvoor een sifon gebruikt wordt. De gelatine en room in Debic Panna Cotta zorgen voor exact de juiste stevigheid van uw espuma’s.

Ontdek nog veel meer mogelijkheden

Benieuwd geworden naar alle mogelijkheden van Debic Panna Cotta? Bekijk dan onderstaande brochure vol recepten, tips en bereidingswijzen. Hier vindt u bijvoorbeeld het recept voor een puddinkje van rode biet & cassis of een lemon cheesecake trifle.


Download de gratis brochure

 

Bestel hier Debic Panna Cotta: