HENDRICK’S – A MOST UNUSUAL GIN

Hendrick’s Gin is een wonderbaarlijke, superpremium gin met een eigenzinnig karakter voor de meest buitengewone symfonie van smaken. In tegenstelling tot doorsnee-gins, wordt Hendrick’s gedistilleerd in Schotland met essences van komkommer en rozenblaadjes. Deze unieke combinatie van ingrediënten resulteert in een verfrissende gin met een bloemig aroma. Hendrick’s wordt gemaakt met twee soorten ketels, een ‘Carter-Head’ ketel en een koperen ‘Bennett’ ketel. Samen creëren ze een buitengewoon zachte spirit met een ongebruikelijk karakter en een subtiele smaakbalans.

Roos en komkommer

De gecombineerde distillaten zouden opzichzelfstaand al een geweldige gin vormen, maar voordat het daadwerkelijk de naam Hendrick’s Gin draagt, wachten delicate infusies van de Bulgaarse Rosa Damascena (roos) en Cucumis Sativus (komkommer). Maar waarom roos en komkommer? Master distiller Lesley Gracie werd geïnspireerd door een typisch Engels tuintafereel; een picknick met komkommersandwiches in een prachtige rozentuin.

Lesley’s streven was om dit alles te vangen in een gin. Hendrick’s Gin.

HENDRICK'S GIN

Hendrick's gin

Hendrick's

Serveersuggesties

Hendrick's

HENDRICK’S GIN & TONIC

40 ml Hendrick’s Gin
150 ml (Thomas Henry) Tonic
Garnering: 4 schuine schijfjes komkommer

Schenk de Hendrick’s Gin in een met ijs gevuld groot wijnglas. Vul de rest van het glas met (Thomas Henry) Tonic. Roer kort en garneer met de schijfjes komkommer.

Hendrick's

 HENDRICK’S FRENCH 75

30 ml Hendrick’s Gin
10 ml suikersiroop
10 ml citroensap
Champagne
Garnering: lint citroenschil Bereiding:

Schenk de Hendrick’s Gin, suikersiroop en citroensap in een cocktailshaker. Voeg als laatste ijsblokjes toe en shake goed. Schenk uit door een zeef in een champagneglas en voeg champagne toe. Garneer met een lint citroenschil.