Highland Park whisky, voor het ultieme winter BBQ gevoel thuis

Waar we deze winter meer thuis zijn dan we gewend zijn, is er meer dan ooit ruimte om zelf aan de slag te gaan en ook thuis te genieten van een nieuwe, culinaire beleving. Niet voor niets is de winter BBQ dit jaar populairder dan ooit tevoren. Want ook tijdens de koudere wintermaanden, is er niets fijner dan zo nu en dan een warm en feestelijk buitenmoment te creëren.

BBQ en whisky

Bij Highland park zijn ze van mening dat niets goeds in het leven gemakkelijk mag komen. Een vis smaakt beter als je hem gevangen hebt en whisky smaakt beter als je het hebt verdiend. Dingen die de moeite waard zijn, kosten nu eenmaal tijd. Misschien dat de twee daarom ook wel zo goed samen gaan: een winter BBQ en whisky.

Een goed stuk vlees heeft niet veel toevoegingen nodig, maar soms ontdek je een unieke combinatie. Vlees van de BBQ met Highland Park whisky; niet alleen om erbij te drinken, maar ook om het vlees mee te bereiden. De zachte en rokerige smaak van het stuk vlees gecombineerd met de fijne tonen van de ietwat zoete turfrook van Highland Park zorgt voor een unieke smaak sensatie. Zo kan je een heerlijk stuk vlees marineren door het te besprenkelen met whisky voordat deze op de BBQ bereid wordt. Probeer bijvoorbeeld de Highland Park 12 years old. Een sublieme smaakcombinatie met heidehoning en lichte turfrook die uitermate geschikt is voor een winters BBQ gerecht.

TIP: om te zorgen dat de whisky gelijkmatig verdeeld wordt over het stuk vlees kun je het beste een plantenspuit gebruiken om het vlees met de whisky te marineren.

Highland Park whisky

Helemaal iets unieks proberen? De meer gevorderde (hobby)kok zou het stuk vlees ook kunnen dry-agen met whisky door deze in een dry age kast of zak te laten rijpen in een doek besprenkeld met whisky. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Zie in de video =een impressie.

Whisky food pairing

Dat de smaken van Highland Park whisky goed samengaan met vlees (op de BBQ), is voor velen bekend. Wat Highland Park zo geschikt maakt heeft alles te maken met de locatie waar het vandaan komt. Highland Park is namelijk de meest noordelijk geleden destilleerderij van Schotland, gelegen op de Orkney eilanden. Door het intense klimaat, met veel wind, is hier geen natuurlijke boomgroei mogelijk. Dit zorgt ervoor dat het land vrij van houtinvloeden is en de turf – die gebruikt wordt om de gerst te drogen – vooral uit heide bestaat. Dit zorgt voor een rokerigheid, met de zoetheid van heidehoning.

Over Highland Park

Het whisky merk bestaat al meer dan 200 jaar en is opgericht in 1798 op de Orkney eilanden , de meest noordelijk gelegen actieve distilleerderij in Schotland. Oprichter Magnus Eunson was overdag een slager en stookte s’avonds (toen nog illegaal) whisky. Whisky produceren is voor Highland Park "a way of live". Highland Park stroomt door de aderen van alle bewoners. Zo mout Highland Park haar eigen gerst, rijpt men de whisky in een koele omgeving én in sherryvaten. Tevens gebruikt Highland Park aromatische heide-turf uit de zorgvuldig geselecteerde oevers van de Hobbister Moor. Deze rokerige heideturf in combinatie van rijping in vrijwel uitsluitend ex-sherry vaten zorgt voor het typerende smaakprofiel van Highland Park. Een perfect gebalanceerde whisky met een robuust karakter en uiteenlopende smaakinvloeden. Bekijk meer over Highland Park op www.highlandparkwhisky.com.

Highland Park whisky

Nieuw in het assortiment! Highland Park Dragon Legend

Bestel deze of één van de andere whiskys direct of bezoek uw dichtstbijzijnde vestiging: