Knorr Professional soepen

Slim werken met soep

Een soep kun je zo uitgebreid maken als dat je zelf wilt. Verschillende producten maken het mogelijk om dezelfde soep op meerdere manieren te bereiden. Of je nu weinig tijd hebt, voor een uitgebreid buffet staat te koken of meer tijd hebt en voor een kleinere groep à-la-car-tegerechten bereidt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij serveren je twee recepten, van snel naar uitgebreid, voor een heerlijke Marrokaanse harira.


1. Soep om zelf te af te maken

Harira met lamsvlees, orzo en harissa

Ingrediënten voor 10 personen:
- 130 g Knorr Professional Marokkaanse Harira soep
- 2 liter water
- 250 g kikkererwten, blik
- 10 g harissa
- 70 g orzo
- 300 g lamsschenkelvlees gekookt
- 10 takjes koriander
- 1/2 bakje ghoa cress

Bereiding:
1. Soep: breng twee liter water aan de kook en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe. Voeg de kikkererwten en de harissa toe en laat de soep gedurende 8 minuten rustig koken.
2. Garnituur: kook de orzo in water met wat zout beetgaar. Pluk het lamsvlees en snijd het grof.
3. Opmaak: verdeel de orzo met het lamsvlees over de kommen en schep de soep erop. Garneer met de koriander en de kress.

Harira met lamsvlees en orzo en harissa


2. Bouillon als basis van je soep

Harira met lamsvlees, orzo en harissa

Ingrediënten voor 10 personen:
- 30 g zonnebloemolie
- 100 g ui
- 100 g bleekselderij
- 100 g wortel
- 20 g Knorr Primerba Knoflook
- 20 g gember
- 15 g ras el hanout
- 10 g Harissa
- 5 g kurkuma
- 100 g tomatenpuree

- 80 g oranje linzen
- 600 g gepelde, gepureerde tomaten
- 1,4 l water
- 40 g Knorr 1-2-3 Groenten bouillon
- 200 g kikkererwten
- 15 g koriander
- 15 g citroensap
- 70 g orzo
- 300 g lamsschenkel gekookt
- 10 takjes koriander
- 1/2 bakje ghoa cress

Bereiding:
1. Soep: verwarm de olie. Smoor de uien samen met de bleekselderij, wortel, knoflook, gember, ras el hanout, harissa en de kurkuma. Voeg de tomatenpuree, linzen, tomatencoulis en het water toe. Breng het geheel aan de kook en voeg groentebouillon toe. Kook de soep voor tenminste 15 minuten tot de linzen gaar zijn. Voeg de kikkererwten en de gehakte koriander toe en breng op smaak met het citroensap.
2. Garnituur: kook de orzo in water met wat zout beetgaar. Pluk het lamsvlees en snijd het grod.
3. Opmaak: verdeel de orzo met het lamsvlees over de kommen en schep de soep erop. Garneer met de koriander en de kress.

Harira met lamsvlees en orzo en harissa


Meer recepten met Knorr Professional