La Bio Idea

La Bio Idea

Al meer dan 30 jaar verzamelt La Bio Idea biologische producten van hoge kwaliteit gemaakt door toegewijde, gepassioneerde Italiaanse familiebedrijven. Een groot deel van de producten vindt hun oorsprong op Sicilië, waar vakmanschap en traditie hoog in het vaandel staan. Het produceren van biologische voeding past perfect bij de natuurlijke levenswijze op Sicilië en het Italiaanse vasteland.

Naast tomatenproducten bestaat het La Bio Idea assortiment onder andere uit pasta, sauzen, olijfolie, balsamico- en wijnazijn, bonen en antipasti.

La Bio Idea

Pomodori

Wie aan de Italiaanse keuken denkt, denkt aan tomaten. ‘Pomodoro’, letterlijk vertaald als gouden appel, is in het gros van de Italiaanse gerechten terug te vinden. Toch vindt de tomaat zijn oorsprong op een andere plek. Oorspronkelijk waren de Spanjaarden de eersten die tomaten vanuit Mexico en Centraal-Amerika naar Europa brachten. De Italianen ontdekten al snel dat deze bijzondere rode vrucht een gouden combinatie zou zijn met hun geliefde pastagerechten. Tegenwoordig kunnen Italianen zich geen leven meer voorstellen zonder ‘il pomodoro’.

Midden- en Zuid-Italië bieden een perfect klimaat voor de teelt van tomaten. De mediterrane zon in combinatie met de zachte zeewind zorgt voor een optimaal sappige, zoete en smaakvolle tomaat.

Bij La Bio Idea hebben we een selectie gemaakt van de beste biologische tomatenproducten. Van gepelde tomaten en tomatenstukjes tot tomatenpuree en de meest smaakvolle passata’s. Deze producten worden gemaakt op Sicilië en het vasteland van Italië door de toegewijde La Bio Idea families; familie Simonetti en Contorno.

Famiglia Simonetti

Ten zuiden van Rome, centraal gelegen tussen de vele tomatenvelden, besloot Oreste Simonetti zijn bedrijf voor de verwerking van tomaten op te richten. Inmiddels is de Simonetti familie al drie generaties lang toegewijd aan de verwerking van tomaten. Tegenwoordig wordt het bedrijf gerund door Oreste’s drie kleinzonen Valerio, Carlo en Kostas. Ze zijn de eersten in Italië die uitsluitend biologische tomatenproducten produceren.

De tomaten worden in de open lucht geteeld door boeren die al eeuwen zaken doen met de familie Simonetti. Tussen maart, wanneer de tomaten worden gezaaid, en juli, de oogstmaand, doorstaan de tomaten van La BIO IDEA alle weersomstandigheden. Regen, wind en natuurlijk veel zon. Na de oogst zorgen de Simonetti's ervoor dat de tomaten binnen 24 uur verwerkt worden tot passata, tomatenstukjes of tomatenpuree. De passata kan op elk moment van het jaar worden gebruikt voor het maken van de La Bio Idea pastasauzen.

De familie Simonetti heeft hart voor biologische voeding en gelooft in een gezonde levensstijl in harmonie met de natuur.

La Bio Idea
La Bio Idea

Fratelli Contorno

In 1916 vestigden de broers Antonio en Luciano Contorno hun ambachtelijke conservenfabriekje in het oude hart van Palermo. Nu, meer dan 100 jaar later, wordt het bedrijf gerund door de vierde en vijfde generaties; Agostino en Maurizio Contorno en inmiddels ook zoon Geatano.

Op Sicilië zijn de producten van de Contorno familie beroemd om de verfijnde recepturen en de verse, lokale ingrediënten. Agostino zelf staat nog geregeld in de keuken om nieuwe recepten te ontwikkelen of bestaande te verfijnen. Voor La Bio Idea maken de Contorno’s onder andere tomatenpuree en pesto’s. Uiteraard alles van de beste biologische Siciliaanse ingrediënten.


Ontdek het assortiment

TOMATEN BLOKJES LA BIO IDEA BIOLOGISCH

Tomaten blokjes bio

La bio idea25202997

TOMATEN GEPELD  LA BIO IDEA BIOLOGISCH

Tomaten gepeld bio

La bio idea25202960

TOMATENPUREE 22%  LA BIO IDEA BIOLOGISCH

Tomatenpuree 22% bio

La bio idea25203012

TOMATEN PASSATA LA BIO IDEA BIOLOGISCH

Tomaten passata bio

La bio idea25202951

Benieuwd naar het volledige assortiment La Bio IDEA productn bij HANOS? Klik dan op onderstaande button om het aanbod te bekijken.

Ontdek het assortiment