Wines of Germany

Op maandag 2 september vindt de 17e editie van Riesling & Co. plaats in het vertrouwde kader van de Johan Cruijff ArenA. Een niet te missen evenement voor elke professional die van Duitse wijn houdt.  

Lees meer over Riesling & Co

Laat uw gasten kennis maken met Duitse wijnen

Uitgelicht: Schloss Proschwitz - een juweel aan de Elbe

Schloss Proschwitz is gelegen nabij Meissen in het oosten van Saksen in Duitsland. Prinz zur Lippe kocht de oude familiewijngaarden en het kasteel terug na de val van de muur en begon met een grondige renovatie van zowel wijngaard als kasteel. De wijnbergen liggen aan de noordoostelijke heuvels langs de Elbe, waar de rivier het zonlicht reflecteert en de warmte vasthoudt. Dit zijn zeer gunstige omstandigheden voor het rijpen van de druiven.

Bijzonder aan dit wijngoed is dat er twee zeldzame druivensoorten groeien: de elbling en de goldriesling. Schloss Proschwitz heeft een Zuid-Afrikaanse wijnmaker, Jacques du Preez. Hij voelt zich in dit gebied op zijn gemak en dat blijkt uit de steeds stijgende kwaliteit van de door hem gemaakte wijnen. Zijn wijnen worden geschonken in vele toprestaurants. De goldriesling is een kruising tussen riesling en grüner veltliner; licht, met een beetje citrus en een klein bittertje na. De elbling geeft de wijn iets meer citrus dan de goldriesling en dan met name grapefruit. Hij is mooi droog, crispy en heeft een fijne zuurgraad.
• goldriesling | 8555910
• elbling | 8500698

Casual dining